Bjørndalen: «Jeg har lært mye av VM»

- En bronsemedalje er ikke all verden, men jeg har iallfall lært mye av VM. Det er det jeg verdsetter mest, sier Ole Einar Bjørndalen etter 3. plassen på gårsdagens fellesstart.

VM på hjemmebane - sesongens store mål - ble ikke helt som 26-åringen fra Simostranda hadde tenkt seg.

Selv ikke bronsen kunne rette opp det inntrykket.

- Sportslig har VM vært elendig fra min side. Men jeg har lært mye og har fått bekreftet at jeg kan bli mye bedre. Det gir meg grunn til å satse enda hardere til neste år, sier en offensiv Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Konkrete feil

Han mener nå å kunne peke på konkrete feil som er gjort i oppladningen. Ting som det er mulig å luke vekk.

- Jeg har alltid brukt mye tid på forberedelser. Det vil jeg fortsette med også i framtida, men jeg vil bruke tida riktigere. Kanskje har jeg brukt så mye tid på å tenke at jeg har blitt overtrent mentalt.

- Det er like feil som å trene på feil ting, sier Ole Einar Bjørndalen.

En Ole Einar som «har lært» lover godt foran framtidige mesterskap. I verdenscupen er han allerede tredje mestvinnende gjennom historien med sine 14 seirer - bare en bak Sven Fischer og to bak legendariske Frank Ullrich.

I skuffen

VM-bronsen havner i en skuff hjemme. Slik OL-gullet på sprinten i Nagano har gjort. I stedet for å dvele ved tidligere resultater ser Bjørndalen framover.

Der framme venter både OL i Salt Lake City i 2002 og i Torino i 2006.

Men akkurat nå er verdenscupen sammenlagt nærmeste mål. Bjørndalen ligger 28 poeng bak Raphael Poirée.

- Nå er Poirée utrolig god, men det er mulig å ta ham igjen. Jeg skal iallfall forsøke, smiler Ole Einar.

Ikke presset

Han kom til VM med skyhøye forventninger på sine smale skuldrer. Men at det store presset skal ha knekt ham, vil ikke Bjørndalen høre snakk om.

- Hadde jeg følt press, ville jeg hatt tre eller fire bom på siste skyting, men jeg skjøt alle rett ned.

- Bare dårlig skyting har ødelagt for meg i VM.

Bjørndalen hadde hele løpet i lomma da han kom inn alene til andre skyting i går. Med to strafferunder der, og ytterligere en på første stående, var han sjanseløs på gullvinner Raphael Poirée og sølvvinner Pavel Rostovtsev.

roy.wahlstrom@dagbladet.no