Bjørndalen kåret til beste mannlige utøver i Sotsji-OL

- Dette må være den største prisen jeg noen gang har fått.

GJEV PRIS: Ole Einar Bjørndalen ble kåret til beste mannlige utøver i Sotsji-OL fredag. Han ble i mesterskapet tidenes vinterolympier.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GJEV PRIS: Ole Einar Bjørndalen ble kåret til beste mannlige utøver i Sotsji-OL fredag. Han ble i mesterskapet tidenes vinterolympier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen var tydelig stolt da han fredag ble tildelt prisen for beste mannlige utøver i Sotsji-OL.

40-åringen mottok den prestisjefulle prisen under en seremoni i Bangkok. Den ble utdelt av organisasjonen for nasjonale olympiske komiteer (ANOC).

- Dette må være den største prisen jeg noen gang har fått, sa Bjørndalen.

Simostranda-utøveren ble tidenes mestvinnende vinterolympier under Sotsji-lekene i februar. Han vant gull på 10 kilometer sprint og på blandet stafett. Totalt har han 13 OL-medaljer (8 gull, 4 sølv, 1 bronse).

- Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dem som har hjulpet meg gjennom karrieren min. Det er umulig å ramse opp navn, men en spesiell takk til utallige trenere og servicefolk, skiskytterforbundet, Olympiatoppen og mange gode samarbeidspartnere. Alle som har bidratt til min utvikling og mine prestasjoner har en del av æren for denne prisen.

- Jeg er stolt over at skiskyting når opp i denne prisutdelingen, i konkurranse med store utøvere i større internasjonale vinteridrettsgrener, sa Bjørndalen.

(NTB)