Bjørndalen kastet seg over telefonen etter ny fiasko

- Skulle gjerne hatt noen å henge ut.

SØKER RÅD: Ole Einar Bjørndalen forsvant kjapt etter målgang, og kom tilbake etter rundt tre kvarter. Da hadde han ringt rundt til noen av sine mest betrodde hjelpere. - Jeg følte det var riktig i dag, sier han til Dagbladet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SØKER RÅD: Ole Einar Bjørndalen forsvant kjapt etter målgang, og kom tilbake etter rundt tre kvarter. Da hadde han ringt rundt til noen av sine mest betrodde hjelpere. - Jeg følte det var riktig i dag, sier han til Dagbladet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): 21. plass på sprinten med tre strafferunder i går. 27. plass på jaktstarten med seks strafferunder i dag. 

Ole Einar Bjørndalen forsvant fra journalister og fotografer umiddelbart etter målgang i dag, og flere trodde 38-åringen var så skuffet over egen innsats at han hadde reist rett hjem til hotellet. 

Men etter en god stund dukket han opp, og enten det var ekte eller skuespill, virket han tilsynelatende ved godt mot. Overfor Dagbladet bekrefter Bjørndalen at han trengte tid for seg selv etter nok en skuffelse. 

- Ja, jeg måtte ta noen telefoner og prate litt. Det er alltid greit å ta noen slike runder. 

- Så du startet evalueringen med rådgiverne dine med en gang?

- Ja, jeg følte det var riktig i dag, sier Bjørndalen. 

Skylder på seg selv
Han vil ikke fortelle hvem han snakket med, men tidligere har han pratet mye med sin mentale trener, Øyvind Hammer. I 2010 skilte han også lag med sin suksesstrener Roger Grubben, fordi han ikke hadde tid til å følge opp Bjørndalen så mye som ønsket. 

Bjørndalen viste positiv formutvikling i forkant av VM, og vant sitt første verdenscuprenn på 14 måneder bare noen uker før mesterskapet startet. 

Men han imponerte ingen på mixed-stafetten, selv om Norge tok gull, og begge de individuelle løpene så langt har vært langt under pari. 

- Jeg har ikke noen god forklaring nå, ellers ville jeg endret på det. Jeg er ikke god nok akkurat nå. I hodet er jeg ganske på hugget, men teknisk får jeg det ikke til. Jeg må gjøre en liten endring til neste løp, men hva det har jeg ikke tatt noen avgjørelse på ennå. Jeg må analysere hva som har skjedd på skytinga, og gå gjennom det med trenerne. Jeg har gått til verks som om jeg er i god skyteform, og det er jeg tydeligvis ikke. 

- Har skytedelen av treninga vært prioritert høyt nok på samlinger? 

- Det er stort sett deg selv det kommer an på, det er vi som drar i avtrekkeren. Jeg skulle gjerne hengt ut noen, men det blir vanskelig i dag. Jeg har ikke noe å skylde på, sier Bjørndalen. 

Gir ikke opp
Selv etter nedturen på sprinten følte han seg trygg på at resultatene ville komme etter hvert, og at formen egentlig var god. 

- Hva tenker du om resten av VM nå?

- Jeg er i gang med å forberede 20-kilometeren. I morgen skal jeg få hvilt nok, og da skal jeg være klar. Jeg er nødt til å skyte godt nå. Jeg har ikke annet valg, sier Bjørndalen.