Bjørndalen klar for fire ukers blodslit

- Tenker ikke på Japan ennå.

Ski-VM i Japan er langt, langt unna tankene til Lars Berger (27) og Ole Einar Bjørndalen (33). Først venter nesten fire tøffe uker.

Lørdag starter VM for skiskytterne med sprint. Så i løpet av de kommende 26 februardagene skal duoen gjennom fullt VM-program i skiskyting i Italia, hjem for å pakke om, sitte over 20 timer på flyet til Japan, omstille seg til ny døgnrytme og ny disiplin, samt sanke ny motivasjon og ny form til å kjempe om langrennsmedaljer.

Onsdag 28. februar står gutta på startstreken på 15-kilometeren i Sapporo sammen med blant andre Petter Northug og Tore Ruud Hofstad.

- Nei, det er langt, langt unna. Jeg har ikke ofret ski-VM en tanke ennå, men det var veldig hyggelig å bli tatt ut i troppen, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Han vant sesongens første 15-kilometer i verdenscupen, men har siden prioritert skiskyting.
Nytt gullstempel
Norges svar på Supermann er tidenes mestvinnende skiskytter og en soleklar gullkandidat i samtlige øvelser i skiskytter-VM. Så bærer det til nytt gullstempel i Japan.

Sånn sett er hverdagen annerledes for Lars Berger, som ikke har fått det til å stemme på skiskytterarenaen i vinter. Siste verdenscuprenn han gikk endte med tredje sisteplass.

- Jeg er nok ingen favoritt i dette mesterskapet, men på den annen side har jeg ingenting å tape. Jeg kommer til å satse alt og ser på meg selv som en outsider, sier Berger til NTB.


Medaljekandidat
Skiskytterduoen skal følge så å si identisk program fram mot 15-kilometeren i Sapporo. Berger og Bjørndalen reiser til Japan 16. februar og vil ligge noen dager ekstra i pre camp utenfor Sapporo.

I ski-VM er Lars Berger regnet som en klar medaljekandidat.

- Jeg starter i alle renn for å vinne, men forstår selvsagt at folk rister på hodene av det jeg har prestert i skiskyting tidligere i sesongen, hevder Lars Berger.

JAPAN ER LANGT FREM: Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen sier de ikke har ski-VM i Japan i tankene ennå. Men allerede nå spøker de med vertsnasjonens utseende. Foto: SCANPIX
JAPAN ER LANGT FREM: Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen sier de ikke har ski-VM i Japan i tankene ennå. Men allerede nå spøker de med vertsnasjonens utseende. Foto: SCANPIX Vis mer

Norge stiller med kanskje tidenes sterkeste lag i fristil i ski-VM - ikke minst takket være Berger og Bjørndalen.

Og sånn er det i skiskytter-VM også.


Stang ut for Andresen
Av 25 kantskudd hittil i sesongen har Frode Andresen (33) fått registrert to blink.
Det er mildt sagt oppsiktsvekkende uflaks at 23 skudd har truffet kant ut.

– Det har vært vanvittig mye stang ut på standplass. Jeg har aldri opplevd maken, og det er klart man blir påvirket av slikt. I Pokljuka sist var jeg ett knepp på siktet unna seier, sier skiskytteren til NTB.

Tallenes tale er klar: Frode Andresen har ikke bare vært udyktig når statistikken viser bomskudd på bomskudd.

Han endte på femteplass på fellesstarten i Pokljuka med to strafferunder.
I skiskytter-VM er Andresen bare reserve på åpningsdistansen sprint. Hans nærmeste håp er å få gå normaldistansen tirsdag.

– Jeg var en uke for sent i form. Synd, for jeg er ganske sikker på at jeg kunne kjempet om seier på sprinten, hevder Andresen, som vant sprintgullet under VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2000.

(NTB)

UHELDIG: Frode Andresen har ikke fått inn mange av kantskuddene sine denne sesongen.