Bjørndalen legger opp

Superveteranen avslutter med vinterens OL.

Oslo  20130228.
Skiskyting, verdenscup i Holmenkollen.
Ole Einar Bjørndalen under mennenes skiskyttersprint i Holmenkollen i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oslo 20130228. Skiskyting, verdenscup i Holmenkollen. Ole Einar Bjørndalen under mennenes skiskyttersprint i Holmenkollen i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen avslørte tirsdag at neste sesong blir hans siste.

I et intervju med NRK fortalte 39-åringen at det er på tide å ende karrieren etter OL i Sotsji kommende vinter. Derfor vil han gjøre alt han kan for å løfte formen mer enn noen gang inn mot mesterskapet.

Simostranda-løperen har samlet smått utrolige 94 verdenscupseirer, hvorav én i langrenn, samt 11 OL- og 37 VM-medaljer. Han innrømmer at det ikke var lett å bestemme seg for å sette karrierepunktum til våren.

- Det er klart det er tungt. Jeg synes det er gøy å være på samling og å trene knallhardt og ofre alt. Legge alt til side for å bli best mulig i skiskyting, sier Bjørndalen.

Tidligere i år lekte han med tanken om å fortsette til skiskytter-VM i 2016. Da vil medaljegrossisten være 42 år.

Bjørndalen sier videre at han har flere planer for framtiden, men vil ikke avsløre hva han skal gjøre når han legger ski og børse på hylla.

- Jeg har en del planer, men ikke 100 prosent, så jeg har en del møter og planlegging rundt det nå. Jeg jobber ganske intensivt med det. Det er bra for hodet, for da kobler jeg av fra det jeg gjør hver eneste dag, sier han.

(NTB)