Bjørndalen ler av Ferrys trussel om avsløringer

Svensken skriver bok om sex, penger og politikk.

 TILBAKE I NORGE:  Trening- og snøforhold avgjør hvor Ole Einar Bjørndalen blir fram til sesongstarten på Sjusjøen. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE I NORGE: Trening- og snøforhold avgjør hvor Ole Einar Bjørndalen blir fram til sesongstarten på Sjusjøen. Foto: NTB ScanpixVis mer

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen møtte i dag pressen på Olympiatoppen. Der kom skiskytterveteranen med nyheten om at han sammen med sponsorer XL Bygg har opprettet et fond som skal sikre unge skiskyttere i Norge 70 gevær over fem år.

40-åringen kom tilbake fra en tre ukers høydeopphold i går.

Ferrybok Han hatt fått med seg at den tidligere rivalen Björn Ferry (svensken la opp sist vinter) skal skrive bok. Ferry skriver om sex, penger og politikk i ny bok, og lover avsløringene om norske skiskyttere.

Bjørndalen gleder seg til å se boka, og er ikke bekymret:

-  Ja,  det hadde vært hyggelig om han hadde noen humoristiske avsløringen, det har han helt sikkert. Jeg frykter ikke så mye. Han er en frittalende mann  og kommer helt sikker med noen artige og seriøse utsagn. Ferry  er en vitsemaker og en utrolig bra kar, sier sprintvinneren fra Sotsji-OL og bryter ut i latter.

Bjørndalen-boka 40-åringen fra Simostranda får stadig nye forespørsler om egen bok - men så langt har han ikke bitt på agnet som er kastet ut:

- Jeg får tilbud hvert eneste år.  Vi får se hva det eventuelt skal inneholde om jeg skal skrive ei bok.  Det kan hende, sier han.

I god form Før sesongstarten på Beitostølen føler skiskytterkongen at han er i rute.

 BOKBOMBE:  Björn Ferry ga seg som skiskytter etter sist vinter. Neste måned kommer hans bokbombe om skiskyttermiljøet, hvor han blant annet lover å komme med avsløringer om flere av de norske skiskytteressene. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
BOKBOMBE: Björn Ferry ga seg som skiskytter etter sist vinter. Neste måned kommer hans bokbombe om skiskyttermiljøet, hvor han blant annet lover å komme med avsløringer om flere av de norske skiskytteressene. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Oppkjøringen har vært god, og Bjørndalen bærer ikke preg av de grå hårene blir flere og flere.

- Siste måneden har vært bra, den har vært god. Høydeoppkjøringen fungerte bra og kroppen responderte bra på treningen. I sommer og høst har jeg vært litt etter det jeg har vært før. Gutta på laget har vært spreke, men jeg satser på å være i form til mars (VM i skiskyting) og har troa på det, sier han til Dagbladet.

Han legger til:
- Jeg trenger tida fram til VM, men føler jeg har fått gjort det jeg skal nå. Så jeg er på rett vei.

Bøyde staver Tidenes mestvinnende vinterolympier kom i år med nye, bøyde staver. Han hadde stor tro på at de skulle hjelpe ham med å samle viktige sekunder.

Bjørndalen har ikke lempet på planene:

- Det er et utviklingsprosjekt. Staven er nære å være perfekt. Vi utvikler hele tiden nye ting der, og jeg går fortsatt med bøyd stav og kommer til å gjøre det i starten av verdenscupen, sier han.