Bjørndalen liker langrennsgutta best

- Mye bedre miljø internt i laget.

(Dagbladet.no): I dag går Ole Einar Bjørndalen for sin andre individuelle verdenscupseier i langrenn. Den suverene skiskytteren stiller til start på 30 kilometer fellesstart i La Clusaz, og har derfor tilbrakt uka sammen med langrennsgutta.

Det har gitt ham en aha-opplevelse.

- Det er mye bedre miljø internt i laget her. Langrennsgjengen har rett og slett et fantastisk godt miljø, sier Bjørndalen til VG.

Og er på langt nær ferdig med å rose.

- Langrennsløperne har en lett tone i laget, og de har det usannsynlig moro sammen. De har masse god humor i laget, de har også god galgenhumor, legger han til.

Hanevold overrasket

I tillegg mener Bjørndalen at Eldar Rønning & co har større killerinstinkt, er mer på hugget og har en tøffere innstilling til det de driver med.

Utspillet kan tolkes som et stikk til både innstillingen og samholdet blant skiskytterne. Halvard Hanevold innrømmer at Bjørndalens uttalelser overrasker ham.

SKRYTER AV MILJØET Ole Einar Bjørndalen har det morsomt når han er sammen med Eldar Rønning og resten av langrennsgutta, og mener at de også har et større killerinstinkt enn skiskytterne har. - Et kompliment til oss, sier Rønning. Foto: SCANPIX
SKRYTER AV MILJØET Ole Einar Bjørndalen har det morsomt når han er sammen med Eldar Rønning og resten av langrennsgutta, og mener at de også har et større killerinstinkt enn skiskytterne har. - Et kompliment til oss, sier Rønning. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er litt overrasket over utspillet til Ole Einar. Jeg trodde det gode miljøet vi har preget laget vårt, sier Hanevold til VG.

- Nå vet jo ikke jeg hvordan miljøet i langrennsleiren er, men hvis det er mye bedre enn hos oss - ja, da må det være helt vanvittig, utrolig bra, sier han.