Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen må gå stafetten

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet.no): Tor Arne Hetland forspilte sjansen, og Thomas Alsgaard sliter med astmaproblemer. Det er bare en løsning: Ole Einar Bjørndalen må overtales til å gå langrenns-stafetten også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørndalen har ikke lenger noe å bevise som langrennsløper etter tre dyster med spesialistene. Sjetteplassen på OL-tremila i går var hans svakeste resultat av de tre.

Det sier alt. Ole Einar er av verdens desidert skarpeste ski-skøytere.

At det i tillegg er praktisk mulig for ham å gå stafetten, gjør saken rimelig enkel.

Oppfordringen til trener Pål Gunnar Mikkelsplass er derfor:

Ta kontakt med skiskytter-trener Erlend Slokvik snarest. Avklar alle praktiske forhold og la Ole Einar Bjørndalen begynne å forberede seg til siste-etappen på det norske stafettlaget.

Den andre skøyte-etappen bør Kristen Skjeldal få. Han er stabil og sikker som banken i gamle dager, og gjør aldri dårlige skiløp.

Alsgaards helseproblemer gjør det for risikabelt å gamble på at han kommer tilbake i godt, gammelt slag i løpet av noen få dager.

Hvem som skal gå de klassisk-etappene vil langt på vei bli avklart etter tirsdagens 15-kilometer.

Der skal Odd-Bjørn Hjelmeset, Erling Jevne, Anders Auklad og Frode Estil etter all sannsynlighet gå for en stafett-plass i tillegg til OL-gull, heder og ære.

NORGES BESTE: Kristen Skjeldal og Ole Einar Bjørndalen var klart best av de norske på tremila. Nå bør denne duoen gå skøyteetappene på stafetten, mener Dagbladet.nos langrennskommentator. Foto: Cornelius Poppe, SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!