RYGGPROBLEMER: Ole Einar Bjørndalen, som vi liker å se ham, på standplass. Men skiskytterkongen forteller at det nesten var slutten for karrieren i våres. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
RYGGPROBLEMER: Ole Einar Bjørndalen, som vi liker å se ham, på standplass. Men skiskytterkongen forteller at det nesten var slutten for karrieren i våres. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Bjørndalen måtte nesten legge opp i våres

- Har aldri vært så nær punktum.

Ole Einar Bjørndalen klarte nesten ikke å gå på flere uker etter at det smalt i ryggen da han skulle løfte en tømmerstokk i våres.

- Jeg har aldri vært så nær punktum som da, sier skiskytteren til Aftenposten.

37-åringen sier til avisen at det ikke er noe tema å gi seg nå, etter 19 år i verdenscupen. Ryggen er blitt bra og Bjørndalen er sulten på flere titler når VM arrangeres i Ruhpolding i februar. Men det så stygt ut. I over én måned kunne ikke Simostranda-løperen trene.

- Jeg er vant til å være i knallform hele året. Så ble jeg dratt ned i et sted der det var veldig mye gjørme. Psykisk var jeg ikke innom tanken om å legge opp, men hvis jeg ikke hadde kommet meg over skaden fysisk, ville jeg ikke hatt noe valg, sier Bjørndalen.

Han har 19 sesonger bak seg i verdenscupen. 93 enkeltseirer er det blitt. Medaljegrossisten har også blant annet vunnet seks OL-gull og 14 VM-gull.

Det er fem verdenscuprunder før VM, men Bjørndalen vil ifølge Aftenposten droppe flere av dem for å være i toppet form til VM-festen i Tyskland.

(NTB)