Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen med maktdemonstrasjon på fellestarten

Skal ikke være i form ennå.

FORTSATT PÅ TOPPEN: 40 år gamle Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten på Sjusjøen i dag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FORTSATT PÅ TOPPEN: 40 år gamle Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten på Sjusjøen i dag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I sesongåpningen i går skjøt han seg bort på stående skyting og endte på niendeplass. I dag var Ole Einar Bjørndalen tilbake der han trives best: på toppen av pallen.

I den tette fellesstarten på Sjusjøen holdt Ole Einar Bjørndalen hodet kaldest på siste stående, og i stedet for å gjøre som Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen som sendte avgårde sine skudd utenfor blinken, holdt Ole Einar igjen noen sekunder før han fyllte blinken.

Dermed kunne han ta igjen og gå ifra overraskelsen Lars Helge Birkeland på den siste sløyfa inn mot mål.

- Det er fint å vinne. Jeg har fått så mye pepper for at jeg har bytta staver i år, så det var fint å vise at jeg kan gå fort med dem også, smiler han på NRK etter løpet.

Bjørndalen er en av svært få som går med de såkalte krokstavene, altså staver med bøy, i år. Seieren i dag er tidenes første på dette nivået med den typen staver.

Alle de tre på pallen fikk totalt én strafferunde hver, men bommen Svendsen dro på seg på den siste skytinga sendte altså Emil ned på tredjeplass.

- Kjipt å bomme på den siste skytinga. Men det var en grov bom ser jeg, sier Svendsen til NRK.

Verdenscupåpninga går av stabelen i Østersund den første helgen i desember. Ole Einar Bjørndalen ser ut til å være godt i rute til det.

- Det er liksom ikke helt rått, men det svarer ganske bra nå også. Men jeg skal klare å være i enda bedre form under VM i mars, sier Bjørndalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media