Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen med sur fjerdeplass

Schempp med ny seier.

FJERDEPLASS: Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix
FJERDEPLASS: Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz. Foto: AP Photo / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer

Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz.

Simostranda-løperen hadde ikke et spesielt godt utgangspunkt, men feilfri skyting ga han en mulighet til å ta sin første verdenscupseier siden februar 2012.

Men ikke helt uventet slet Bjørndalen med å henge med på farten til trioen han kjempet mot. Tyske Simon Schempp spurtslo Simon Eder fra Østerrike med 0,1 sekund, mens russiske Jevgenij Garanitsjev tok tredjeplassen.

Bjørndalen krysset målstreken 1,9 sekunder bak Schempp. Veteranen, som fyller 41 år i slutten av måneden, startet jaktstarten 43 sekunder bak lørdagens vinner.

Emil Hegle Svendsen ble nest best av de norske på 17.-plass. Trønderen åpnet med to fulle hus, men pådro seg to bom på de to siste skytingene. Han var i mål 1.46,8 bak vinnertiden.

Johannes Thingnes Bø hadde ikke dagen på standplass. Han hadde en bom på andre liggende skyting, mens det ble to feiltreff på siste skyting. Det holdt til en 22.-plass. Tarjei Bø endte tre plasser bak lillebroren, mens Alexander Os ble nummer 34.

Det var Henrik L'Abée-Lund som hadde det beste utgangspunktet av de norske før jaktstarten, men 28-åringen gikk ikke lørdagens renn. Han ble nummer seks på torsdagens sprint.

(NTB)