Halvard Hanevold (49) er død

Bjørndalen minnes Hanevold: - En utøver med et stort hjerte

Ole Einar Bjørndalen deler noen ord om sin mangeårige venn og lagkamerat.

LAGKAMERATER: Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. Foto: NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Halvard Hanevold gikk bort tirsdag kveld, bare 49 år gammel. I timene etter har en rekke kjente og kjære delt sine minner av skiskytterlegenden, hvor samtlige beskriver et menneske å bli glad i.

Ole Einar Bjørndalen var bare fire år yngre enn Hanevold, og de to gikk på landslaget sammen i en årrekke. I dag minnes Bjørndalen sin mangeårige lagkamerat og venn.

«Halvard var grunnpilaren i vårt team over så mange år. Fantastisk person og utøver med et stort hjerte og alltid godt humør. Hvil i fred..... », skriver Bjørndalen på Instagram.

I en video lagt ut på TV 2s hjemmesider utdyper Bjørndalen sine tanker om Hanevold etter det tragiske dødsfallet.

- Hallvard, jeg kommer til å huske deg for den tiden vi har hatt sammen og alle de fantastiske opplevelsene på arrangementer og treningsarenaer. Vi bodde lenge i Trondheim – nesten som naboer. Vi oppnådde vanvittig mange flotte prestasjoner sammen. Jeg er overbevist om at alle rundt oss vil huske deg som en fantastisk idrettsutøver, men det jeg husker aller best er vennskapet. Jeg kunne alltid stole på deg – i alle mulige situasjoner. Et ord var et ord, og du sto alltid bak det du hadde sagt og signert. Du var en fantastisk person. Mine tanker går nå til Sandra, ungene dine og foreldrene dine. Hvil i fred, sier Bjørndalen, som er ansatt av kanalen.

- Masse respekt

Hanevold var aktiv skiskytter helt til han var 41 år gammel, og var lagkamerat og konkurrent med en rekke utøvere gjennom årene.

- Jeg vil huske ham som en som alltid var der for andre, ryddet opp og var grundig i alt han foretok seg. Han hadde alltid en løsning på ting. Om jeg spurte ham om råd var det ikke alltid jeg fikk svar med en gang, men han kom alltid tilbake til meg. Da var svarene alltid gjennomtenkt og gode, sier Liv Grete Skjelbreid til Dagbladet.

DØD: Tidligere skiskytter Halvard Hanevold er død. Han døde i sitt hjem på Borgen i Asker tirsdag morgen. Klipp: Madeleine Liereng. Foto: Pedersen, Lillegård, Langsem og Folvik / Dagbladet og NTB Scanpix Vis mer

Franske Raphael Poirée var nordmennenes argeste konkurrent i lang tid. 45-åringen har mye beundring for det Hanevold oppnådde i skisporet.

- Halvard var en utøver jeg hadde masse respekt for, for han klarte å bli best selv om han ikke var en typisk idrettsutøver. Han klarte å bevise for alle at man ikke må ha det største talentet for å vinne, men at det betyr like mye å jobbe strukturert mot et mål, sier Raphael Poirée (45) til Dagbladet.

- Kjernekar

Hanevold tok blant annet tre OL-gull - ett individuelt - og fem VM-gull (ett individuelt) gjennom karrieren. Han vant også ni ganger i verdenscupen. Etter at han la opp som skiskytter i 2010, har han blant annet vært trofast ekspertkommentator i NRK. Han har også reist rundt og holdt foredrag.

Tidligere lagkamerat Egil Gjelland sier dette om Hanevold:

- Han var en helt fantastisk fyr, og var alltid hardtarbeidende og ga seg aldri. Alle som var på lag med ham hadde det veldig moro, sier Gjelland.

Lars Berger var lagkamerat med Hanevold i mange år på det norske landslaget. De to vekslet blant annet med hverandre da Norge gikk inn til VM-gull på stafetten i 2009.

- Jeg husker han som en kjernekar. Han var en kjempekar å være på lag med, være konkurrent med og være venn med, sier en preget Berger til Dagbladet.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 638765503


Varnish cache server