Bjørndalen mister VM

Ole Einar Bjørndalen innser at han ikke kan satse på to hester samtidig, og dropper langrenns-NM i Skrautvål. Det betyr at han må glemme VM-start i samme gren.

- Det ville kostet for mye å delta i langrenns-NM på toppen av de mange verdenscuprennene i skiskyting. Jeg tok avgjørelsen i går, men valgte å holde det hemmelig til jeg hadde informert klubben min om det, sa Ole Einar Bjørndalen som sto over dagens stafett over 4 x 7,5 km.

Ved at han ikke starter i NM, mister han sin siste mulighet til å kvalifisere seg for VM i Ramsau.

- Jeg respekterer den avgjørelsen Ole Einar har tatt fullt ut. Hvis han hadde startet i NM måtte det nødvendigvis gått ut over starter i verdenscupen i skiskyting, sa langrennstrener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

- Og sjansen for VM start nå?

- Det skal skje mye om han skal komme med på VM-laget, slår Mikkelsplass fast.

Leder verdenscupen

Ole Einar leder verdenscupen sammenlagt, to poeng foran Frank Luck og seks poeng foran Sven Fischer. Dessuten er det en knapp måned til VM i Kontiolahti. Det var avgjørende for 24-åringens endelige beslutning om å droppe den planlagte tremila i NM.

- NM-start i langrenn i tillegg til et allerede anstrengt program ville blitt i meste laget. Å kjøre to løp samtidig kan ikke gå, sa landslagssjef Audun Svartdal som mener det har vært positivt at Bjørndalen har konkurrert mot verdens beste langrennsløpere.

- Han har markedsført skiskyting på en utmerket måte, sa Svartdal.

Svak stafett

Ole Einar Bjørndalen benyttet sjansen til en treningsøkt i dag, mens lagkameratene var i sving på stafetten over 4 x 7,5 km. Landslagssjef Svartdal måtte også greie seg uten Frode Andresen.

Den norske kvartetten endte på en beskjeden 7. plass, og eneste lyspunkt var Sylfest Glimsdal. Han gikk et gjennomført godt løp som reserve for sykmeldte Andresen.

(NTB)