Bjørndalen mot Ronaldo og Tiger

Ole Einar Bjørndalen kjemper mot superstjerner som Ronaldo om idrettens gjeveste pris.

- Det er jo bare helt rått! Utrolig moro, sier en overrasket Bjørndalen til NTB.

For den norske skiskytterens navn er å finne på den gjeve listen over nominerte til den såkalte «Laureus Sportsman of the Year»-prisen for 2002.

Dette er verdensidrettens aller gjeveste pris, og det er fjerde gang den skal deles ut. Utøvere er nominert av over 400 journalister fra 75 nasjoner. Utmerkelsen skal deles ut i kjendismekkaet Monte Carlo 20. mai.

- Jeg trodde jeg var ferdig med å vinne priser for 2002, visste ikke at det fantes enda en, fortsetter den nybakte, dobbelte verdensmesteren fra VM i russiske Khanty-Mansijsk.

Før nyttår ble 29-åringen av Det internasjonale sportsjournalistforbundet (AIPS) kåret til beste idrettsutøver i 2002, foran Formel 1-stjernen Michael Schumacher.

I en tilsvarende europeisk avstemning byttet Schumacher og Bjørndalen plass.

Golfstjernen Tiger Woods vant «idretts-Oscar» de to første årene, Schumacher vant i fjor.

Foruten Bjørndalen og de to ovennevnte, er fotballspilleren Ronaldo og Tour de France-vinner Lance Armstrong nominert.

- Det er litt av noen navn du leser opp der. Det er helt enormt bare å bli nevnt i samme klasse som dem, sier Bjørndalen.

  • Friidrettsstjernene Marion Jones og Paula Radcliffe, tennisspilleren Serena Williams og golferen Annika Sörenstam er nominert i kvinneklassen.

    (NTB)

GULLVINNER:</B> Ole Einar Bjørndalen vant to VM-gull i forrige uke, men er nominert på grunn av OL-gullene fra Salt Lake City.
<B>NOMINERT:</B> Ronaldo ble verdensmester og toppscorer med Brasil i VM. Her i Real Madrid-trøya.
NOMINERT:</B> Tiger Woods er superstjerne i USA og verdens beste golfer.