Bjørndalen og Estil vraket til stafetten

Her er laget.

SAPPORO/OSLO (Dagbladet.no): Både Ole Einar Bjørndalen og Frode Estil er vraket fra Norges lag til stafetten fredag. Dermed er VM i Sapporo allerede over for Bjørndalens del - forutsatt at ingen blir syke.

Norge stiller i stedet med Eldar Rønning, Odd-Bjørn Hjelmeset, Lars Berger og Petter Northug jr.

Estil står med tre strake VM-gull, i 2001, 2003 og 2005. Han tror han ble vraket fordi han ikke utmerket seg på den klassiske delen av skiathlon lørdag.

- Jeg angrer på at jeg ikke kjørte hardere på klassisk, jeg hadde mer inne, sier Estil som gjerne heller skulle gått stafett enn dagens jaktstart.

- Men det er et fair uttak, sier Estil.

Estil mener 17. plassen i snøkaoset i dag var et optimalt løp - med tanke på forholdene. Det smerter mer med vrakingen på laget fredag.

- Jeg er ganske lei meg. Klart det gjevt å gå stafett. Det er en fin medaljesjanse, til og med gullsjanse, sier Estil.

- Synes du uttaket er riktig?

FERDIG: Ole Einar Bjørndalen fikk bare gå dagens 15 kilometer fristil. I dag ble han vraket på stafettlaget til fordel for gullvinner Lars Berger. Foto: SCANPIX
FERDIG: Ole Einar Bjørndalen fikk bare gå dagens 15 kilometer fristil. I dag ble han vraket på stafettlaget til fordel for gullvinner Lars Berger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det får jeg håpe. Vi hadde hatt akkurat like store sjanser om jeg hadde gått en klassisk etappe, sier han.

Så mange gode og jevne løpere har Norge.

- Det var ikke et typisk lett uttak. Det er et luksusproblem å ha så mange gode løpere, sier herretrener Morten Aa Djupvik.

Endelig rekkefølge på etappene blir bestemt først torsdag. Men trolig starter Hjelmeset i klassisk, med Rønning på andre etappe. Tredje etappe, den første i skøyting, går trolig til Berger.

Alt tyder på at Petter Northug er tiltenkt jobben som ankermann for Norge. 

<B>SKUFFET:</B> Frode Estil tror ikke laget ville blitt svekket dersom han hadde gått.