Bjørndalen og Grubben står over mixed-stafett

- Topper ikke laget.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Verken Ole Einar Bjørndalen eller Linda Grubben går morgendagens mixed-stafett for Norge. Med tanke på medaljesjansene på fellesstarten og den normale stafetten mener lagledelsen, i samråd med løperne, at det er best om de to sterkeste kortene får hvile.

Laget består i stedet av Tora Berger, Jori Mørkve, Frode Andresen og Emil Hegle Svendsen.

- Når vi ikke lar de to beste gå, topper vi ikke laget, sier idrettsjef Alf Koksvik.

- Så mixed-stafetten blir nedprioritert?

- Dere får bruke de ordene dere vil, men vi stiller med et bra lag. Vi skal være med og kjempe om medaljene, sier han.

Om de andre nasjonene tenker likt som Norge er ennå ikke kjent. Men Koksvik tror uansett ikke de norske løperne må prestere over evne for å ha sjanse på gullet.

- Både Frode og Emil har prestert bra i dette mesterskapet  (henholdsvis 4. og 5. plass). Tora ble nummer fire i dag, Jori har vært god på trening. Hun er en god skytter, og det er alltid viktig på stafett. Med gode, normale prestasjoner vil de være med helt der oppe, sier Koksvik til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer med mer.

STÅR OVER: De to dobbelt-gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen og Linda Grubben får hvile under morgendagens mixed-stafett i Anterselva. Foto: Scanpix
STÅR OVER: De to dobbelt-gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen og Linda Grubben får hvile under morgendagens mixed-stafett i Anterselva. Foto: Scanpix Vis mer