Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal samarbeide om smøring

Bjørndalen og Kina inngår samarbeid med Norge

Det kinesiske landslaget i skiskyting, som trenes av Ole Einar Bjørndalen, har kjøpt tilgang på Norges smørere.

SKAL SAMARBEID OM SMØRING: Ole Einar Bjørndalen er landslagssjef for Kina. Nå skal han samarbeide med Norge. Foto: NTB/Scanpix
SKAL SAMARBEID OM SMØRING: Ole Einar Bjørndalen er landslagssjef for Kina. Nå skal han samarbeide med Norge. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Avtalen ble signert natt til torsdag og skal vare til og med OL i Beijing i 2022, melder NRK.

Avtalen innebærer at det kinesiske landslaget får benytte seg av noen av skiene til det som regnes som et av verdens beste smøreteam. Norge på sin side får godt betalt, og som et resultat av dette oppbemanner de fra 11 til 15 smørere.

- Ole Einar Bjørndalen tok kontakt med meg i sommer og lurte på om det var mulig å få til et samarbeid om smøring. Etter diskusjoner internt har vi kommet fram til denne løsningen, sier Norges smøresjef Tobias Dahl Fenre.

Han er videre tydelig på at Kina ikke vil få tilgang til Norges smøremetoder.

- Vi deler ikke kompetansen. Den blir i Norge. Vi ansetter norske smørere i det norske systemet, sier han til NRK.

Det var i september det ble klart at Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva er ansatt som landslagstrenere for Kinas skiskyttere.

Bjørndalen skal være hovedtrener med ansvar for både kvinne- og herrelaget, mens Domratsjeva vil være dedikert til de kinesiske skiskytterkvinnene. Nordmennene Tobias Retvik Torgersen, Anders Bratli og Erik Bartlett Kulstad er også med i teamet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling