Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen og Svendsen ut mot Fourcade: - Dumt å si noe sånt, sier Ole Einar

- Jeg tror Ole Einar driter i hva Fourcade sier, hevder Emil Hegle Svendsen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen sparte ikke på kruttet etter sin skuffende 17. plass i VM-åpningen i Holmenkollen i går.

Mannen som en gang var best i verden i skiskyting og som også slo de beste langrennsløperne i junioralder, ble parkert i sporet på sin egen hjemmebane.

- Det var helt på trynet. Pinlig! Jeg følte meg bra en stund, men så sa de stopp. Det var bekmørkt. Helt forferdelig. Jeg stoppa jo helt opp. Det var flaut å gå sisterunden, forteller Svendsen til Dagbladet.

Han takket Ole Einar Bjørndalen for å redde herrelagets ære. Det kom overraskende på flere, blant annet verdensmester Martin Fourcade.

Tidligere i uka fortalte franskmannen at han ikke hadde troa på 42 år gamle Bjørndalen. Nok en gang ble superveteranen avskrevet. Nok en gang slo han tilbake.

- Dumt av han å si Det overrasker ikke lenger Svendsen, som har følgende melding til Fourcade:

- Jeg tror Ole Einar driter i hva Fourcade sier. Han bryr seg ikke om folk som snakker ham ned. Han bare kjører på med sitt, og det fungerer jo som bare det. Fourcades spill fungerer ikke, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

IRRITERT: Emil Hegle Svendsen tror ikke at Martin Fourcade klarer å psyke ut Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IRRITERT: Emil Hegle Svendsen tror ikke at Martin Fourcade klarer å psyke ut Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Også Bjørndalen reagerte på Fourcades utspill.

- Det ga meg ekstra motivasjon. Det var dumt av Fourcade å si noe sånt, sier Bjørndalen til Dagbladet.

- Tror du Fourcade angrer?

- Nei, det tror jeg ikke. Fourcade er ikke typen til det. Han kjører på med sitt. Men det er ekstra deilig å ta medalje når man får slike meldinger, innrømmer skiskytterlegenden.

Han har ikke tenkt å bruke energi på det eventuelle spillet som Fourcade vil bruke mot ham på jakstarten.

- Nei, jeg skal bare gå mitt løp, så får han gå sitt løp. Jeg har ikke rukket å tenke så mye på det ennå, men jeg vet hva jeg bør gjøre. Så får vi se om et om det holder, sier Bjørndalen.

Hyllet av lagkompiser og konkurrenter Han fikk skryt av Svendsen etter løpet.

- Ole Einar redder oss. Det er viktig for norsk skiskyting. Han har kjørt sitt løp og leverer. Det er ekstremt imponerende. Den mannen slutter aldri å imponere. Det er bare å gratulere, sier Svendsen.

På jakstarten fortsetter spillet. Tidenes beste skiskytter Bjørndalen mot verdens beste skiskytter Fourcade. To pionérer på hver sin måte. Bjørndalen som har utviklet sporten i en årrekke og Fourcade som gjør det nå. Med taktikk og med utpsyking.

VM-debutant Erlend Bjøntegaard tenker det samme som Svendsen. Han tror ikke Bjørndalen lar seg affisere av Fourcades spill.

- Jeg tror ikke Ole Einar bryr seg noe om det. Han har så sterk tro på hva han driver med og lar seg ikke påvirke av andre. Fourcade er glad i det psykiske spillet, men det fungerer ikke på Ole Einar. Han er råsterk mentalt, sier Bjøntegaard til Dagbladet.

ENERE: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade er skiskytterhistoriens to største navn.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENERE: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade er skiskytterhistoriens to største navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Heller ikke verdenscupleder på kvinnesiden, Gabriela Soukalova, tror Bjørndalen la seg påvirke.

- Nei, den mannen er ustoppelig. Han gir seg aldri og er alltid i toppen. Han er en legende. Jeg er utrolig imponert, sier Soukalova til Dagbladet.

MEDALJESEREMONI: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade fikk sine medaljer på Universitetsplassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MEDALJESEREMONI: Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade fikk sine medaljer på Universitetsplassen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer