Bjørndalen og Traa på frimerker

Se bildene!

(Dagbladet.no): I forbindelse med OL i Torino produseres det frimerker med bilder av de to norske vinteridrettsutøverne Ole Einar Bjørndalen og Kari Traa.

- Ja, er det ikke stilig? Jeg vet ikke om så mange andre idrettsdamer på frimerke. Sonja Henie, kanskje? Da de spurte, ble jeg helt overveldet. Meg, liksom?! Du må jo helst være død for å havne på frimerke, sa Kari Traa til BA tidligere i dag.


Fristilalpinisten har tidligere fått kritikk etter å ha stilt opp temmelig lettkledd på bilder, men hun forsikret tidlig at frimerkebildene ville bli anstendige.

Hun har sine ord i behold. På bildet ses hun i aksjon mens hun gjennomfører en «360 Iron Cross» under en treningsleir i Zermatt i Sveits, september 2000. Bildet er tatt av treneren hennes, Lasse Fahlèn.

Bildet av Bjørndalen viser skiskytteren i den gule ledertrøya under VM i skiskyting i Khanty-Mansijsk, Russland, i 2003

At nettopp Bjørndalen og Traa er valgt, skyldes at de tok gull i forrige OL samtidig som de også er gullhåp i Torino.

- Det er en glede å kunne utgi frimerker med to gullvinnere fra tidligere olympiske leker. Bjørndalen og Traa er to utøvere som uttrykker sann idrettsglede, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding. Frimerkene kommer i salg fra 3. februar, og de vil koste 22 (Bjørndalen) og 6 (Traa) kroner.

PÅ FRIMERKE: Frimerkene med Ole Einar Bjørndalen og Kari Traa er i salg fra 3. februar. Foto: Heiko Junge/Scanpix
PÅ FRIMERKE: Frimerkene med Ole Einar Bjørndalen og Kari Traa er i salg fra 3. februar. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
PÅ FRIMERKE 1: Kari Traa i en «360 Iron Cross» under en treningsleir i Zermatt, Sveits, i september 2000.
PÅ FRIMERKE 2: Bildet av Ole Einar Bjørndalen er tatt under VM i skiskyting i Khanty-Mansijsk i Russland i 2003.
PÅ FRIMERKE 1: Kari Traa gjennomfører en ”360 Iron Cross” under en treningsleir i Zermatt i Sveits, september 2000.