Ole Einar Bjørndalen legger opp:

Bjørndalen om den vonde beskjeden: - Jeg ble forbanna

Etter 25 år i verdenstoppen tvinges Ole Einar Bjørndalen til å legge opp. Da han fikk beskjeden om helsa, ble han forbanna.

TØFT FARVEL: Ole Einar Bjørndalen har skrevet seg inn i historiebøkene, men forteller at det er tungt å gi seg som 44-åring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFT FARVEL: Ole Einar Bjørndalen har skrevet seg inn i historiebøkene, men forteller at det er tungt å gi seg som 44-åring. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIMOSTRANDA (Dagbladet): - Det er tøft å stå her, sier mannen med 13 OL-medaljer til Dagbladet.

Ole Einar Bjørndalen (44) legger opp som skiskytter. Den endelige avgjørelsen ble tatt i påsken, men Bjørndalen forteller om en trøblete sesong, der han bar på en hemmelighet i nesten ett år.

I fjor sommer fikk han hjerteflimmer, noe som først ble kjent for offentligheten i går. Bare hans aller nærmeste kjente til detaljene.

- Motivasjonen er der og jeg skulle gjerne gått noen år til. Kroppen sier ikke stopp, men jeg har fått hjerteflimmer. Det er noe jeg kan leve med, men jeg må se alt i et større perspektiv, sier han til Dagbladet og ser seg rundt i klubbhuset til Simostranda IL.

Han fortsetter:

- Hjerteflimmer kan være arvelig, det kan komme av hard belastning og stress. Jeg har trent knallhardt siden jeg var 12 år, og da må jeg lytte til erfarne folk. Jeg har fått råd fra personer som er best i landet og i verden på feltet. De mener jeg må trene meg ned, sier Bjørndalen.

- Hvordan opplevde du å få beskjeden?

- Jeg ble forbanna fordi jeg mistet trening. Det var egentlig det jeg tenkte. Sesongen nærmet seg med stormskritt og jeg mistet mye av den tøffe treninga i høst, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer