Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen om det franske mixed-uttaket: - Ville aldri blitt akseptert i Norge

- VM skal ikke brukes som en treningsøkt.

USIKKER PÅ FORMEN: Martin Fourcade er den store forhåndsfavoitten før Kollen-VM, men franskmannen innrømmer at han er usikker på egen form etter at han pådro seg sykdom etter verdenscuprunden i USA i midten av februar.
USIKKER PÅ FORMEN: Martin Fourcade er den store forhåndsfavoitten før Kollen-VM, men franskmannen innrømmer at han er usikker på egen form etter at han pådro seg sykdom etter verdenscuprunden i USA i midten av februar. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade (27) har bare vært i trening i en snau uke etter at han ristet av seg feberen han pådro seg etter verdenscuprunden i USA i midten av februar.

På pressekonferansen til den franske VM-troppen i skiskyting i Holmenkollen i går ettermiddag, ga franskmannen og verdenscuplederen uttrykk for at han var usikker på formen før morgendagens VM-åpning - som innledes med mixed-stafett.

Martin Fourcade er satt opp på det franske laget, sammen med Quentin Fillon Maillet, Marie Dorin Habert og Anais Bescond.

- Får svar i konkurranse - For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hvor god formen er akkurat nå. Jeg må konkurrere for å få et godt svar på om den er bra eller dårlig. Og uansett vil det være positivt for mine sjanser på sprinten på lørdag. Det vil gjøre meg mer avslappet til den starten, svarer Martin Fourcade på Dagbladets spørsmål.

Usikkerheten rundt formen til verdens beste skiskytter har likevel ikke ført til diskusjon rundt Fourcades plass på det franske mixed-laget. Ole Einar Bjørndalen mener en tilsvarende situasjon ville vært utenkelig rundt et norsk stafettuttak.

- Det kan godt tenkes at Fourcade ville hatt godt av en skikkelig gjennomkjøring før lørdagens sprint, men VM er ikke stedet du skal bruke som en treningsøkt. Da bør man heller bruke en annen løper som er i toppform, og som har forberedt seg til akkurat det løpet, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Bodde i Holmenkollen Han tror likevel ikke at verdenseneren går på en real smell i morgen.

- Fourcade er så god at han presterer bra selv om han ikke er på maks. Men det ville aldri blitt akseptert i et norsk lag å bruke mixed-stafetten som en gjennomkjøring, verken blant trenerne eller løperne, sier Bjørndalen, som selv ikke skal gå mixed-stafetten i morgen.

42-åringen er derimot optimist på egne vegne i VM, etter å ha erfart at kroppen fortsatt responderer like bra på trening som for 15 år siden.

Martin Fourcade var med på det franske mixed-laget som slo Norge i kampen om sølvmedaljen bak Tsjekkia i finske Kontiolahti i fjor, og han håper at et sterkt fransk lag skal gi ham en drømmeåpning på Kollen-VM - et mesterskap som er så viktig for franskmannen at han bodde i Holmenkollen et par måneder i fjor.

- Vi har et sterkt lag. Vi håper på gull, men en medalje - uansett valør - vil være bra, sier Martin Fourcade.

- Alltid elsket Oslo Holmenkollen har alltid betydd noe ekstra for han. Det var her han verdenscupdebuterte i 2008, riktignok med en beskjeden 61. plass på sprinten. Men det er nettopp i Oslo han har avgjørt flere sammenlagtseirer i verdenscupen, og han har vunnet fem verdenscupløp i nordmarka.

- Jeg har alltid elsket Oslo. Det var mange minner som dukket opp fra i fjor sommer da vi kom tilbake til Oslo nå, og det fikk fram smilet mitt. Jeg er veldig glad for å være tilbake her, sier Fourcade.

Han er pekt ut som den store forhåndsfavoritten, men 27-åringen lar seg ikke stresse av et slikt stempel. Mannen med åtte VM- og OL-gull legger ikke skjul på at det er gull han jakter på de neste snaue to ukene.

- Jeg skal ikke lyve. Jeg vil bli skuffet om jeg ikke vinner en medalje, og aller helst gull. Det er målsettingen min. Om jeg gjennomfører slik jeg er god for, så skal jeg være med å kjempe om gull, sier Martin Fourcade.

- Jeg har opplevd alt i Oslo, med unntak av smaken av gull i mesterskap.

- Favoritten uansett De første indikasjonene på VM-formen får han på mixed-stafetten i morgen.

- Jeg tror konkurranseformen er ganske bra, men jeg kan ikke være helt sikker.

Bjørndalen tror at sykdom så kort tid før mesterskapet stresser Fourcade noe, men samtidig er den norske skiskytterlegenden overbevist om de siste åras store mester vil levere et sterkt mesterskap i Oslo.

- Det er selvsagt ikke positivt for han at han har vært syk, men Fourcade er så sterk at han fikser det. Han har trent for fullt i seks dager. Får han fire til, så er han i topp shape.

- Han er den største favoritten på sprinten uansett, sier Ole Einar Bjørndalen.

JOKER: Ole Einar Bjørndalen omtaler seg selv som en joker i årets Kollen-VM. Han har vunnet ett verdenscupløp denne sesongen, er på plass i Oslo etter en god høydesamling.
JOKER: Ole Einar Bjørndalen omtaler seg selv som en joker i årets Kollen-VM. Han har vunnet ett verdenscupløp denne sesongen, er på plass i Oslo etter en god høydesamling. Vis mer