Bjørndalen om det franske mixed-uttaket: - Ville aldri blitt akseptert i Norge

- VM skal ikke brukes som en treningsøkt.

USIKKER PÅ FORMEN: Martin Fourcade er den store forhåndsfavoitten før Kollen-VM, men franskmannen innrømmer at han er usikker på egen form etter at han pådro seg sykdom etter verdenscuprunden i USA i midten av februar.
USIKKER PÅ FORMEN: Martin Fourcade er den store forhåndsfavoitten før Kollen-VM, men franskmannen innrømmer at han er usikker på egen form etter at han pådro seg sykdom etter verdenscuprunden i USA i midten av februar. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade (27) har bare vært i trening i en snau uke etter at han ristet av seg feberen han pådro seg etter verdenscuprunden i USA i midten av februar.

På pressekonferansen til den franske VM-troppen i skiskyting i Holmenkollen i går ettermiddag, ga franskmannen og verdenscuplederen uttrykk for at han var usikker på formen før morgendagens VM-åpning - som innledes med mixed-stafett.

Martin Fourcade er satt opp på det franske laget, sammen med Quentin Fillon Maillet, Marie Dorin Habert og Anais Bescond.

- Får svar i konkurranse - For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hvor god formen er akkurat nå. Jeg må konkurrere for å få et godt svar på om den er bra eller dårlig. Og uansett vil det være positivt for mine sjanser på sprinten på lørdag. Det vil gjøre meg mer avslappet til den starten, svarer Martin Fourcade på Dagbladets spørsmål.

Usikkerheten rundt formen til verdens beste skiskytter har likevel ikke ført til diskusjon rundt Fourcades plass på det franske mixed-laget. Ole Einar Bjørndalen mener en tilsvarende situasjon ville vært utenkelig rundt et norsk stafettuttak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer