FORAN SKJEMA: Ole Einar Bjørndalens hånbrudd har grodd mye raskere enn forventet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORAN SKJEMA: Ole Einar Bjørndalens hånbrudd har grodd mye raskere enn forventet. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Bjørndalen overrasket igjen: - Jeg kan gjøre nesten alt nå

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen forteller til Dagbladet at bruddet i hånda har blitt bra igjen lenge før det som var forespeilet.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen ble forbannet da han falt og fikk et brudd i hånda 7. juni. 42-åringen uttalte at bruddet trolig ville gro i løpet av fire til seks uker.

Drøye to uker senere er skiskytterlegendens hånd så godt som helt bra igjen. Prosessen har gått overraskende raskt for perfeksjonisten som er vant til å utfordre og sprenge naturens lover.

- Bruddet er så og si bra. Jeg kan gjøre nesten alt nå. Det går mye bedre enn forventet, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

I fjor beviste Bjørndalen nok en gang at han er et unikum. 42-åringen slo til med verdenscupseier i det første rennet og fulgte opp med hele fire VM-medaljer i mesterskapet i Holmenkollen i mars.

OPTIMIST: Ole Einar Bjørndalen tror han har flere gode år foran seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OPTIMIST: Ole Einar Bjørndalen tror han har flere gode år foran seg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Nytt fokus

Bjørndalen satset etter hvert alt mot mesterskapet på hjemmebane og nedprioriterte verdenscupen. I år endrer han litt på tilnærmingen til det som venter til vinteren.

- VM er fortsatt sesongens hovedmål, men jeg ønsker å gå flere verdenscuprenn og satse mer mot verdenscupen. Jeg har ambisjoner om å gå flere løp og å være i jevnere form, forteller han.

Han er kjent for å stå over mange renn før mesterskap og nedprioritere verdenscupen sammenlagt, selv om han har vunnet den hele seks ganger.

- Det er egentlig bare én gang jeg har prioritert verdenscupen sammenlagt. Det var i 2008. I år prioriterer jeg det høyere enn tidligere i år. Jeg kjører mindre høye og topper ikke formen like mye inn mot VM, varsler 42-åringen fra Simonstranda.

I tillegg utelukker ikke Bjørndalen å gå langrenn til vinteren.

- Er jeg i form så stiller jeg opp mot langrennslandslaget, varslet mannen som har én verdenscup i langrenn til Dagbladet forrige uke.

- Mulig å være i toppen som 44-åring

Bjørndalen har bestemt seg for å satse til etter OL i Sør-Korea. Da vil han være 44 år.

- Jeg tror det er mulig å være i toppen som 44-åring, ellers hadde jeg gitt meg, sier Bjørndalen.

Egil Kristiansen, som lenge har hatt ansvar for Marit Bjørgen, Therese Johaug og co, er skiskytterherrenes nye trener.

- Han har ikke endra så mye, men du får spørre meg igjen om et par samlinger- Kristiansen har sett hva skiskyting er. Det er ikke som langrenn der du kan spenne på deg skiene om morgenen å gå en langtur. Hodet skal være på plass, konkluderer Bjørndalen.