Bjørndalen overrasket igjen: - Jeg kan gjøre nesten alt nå

Skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen forteller til Dagbladet at bruddet i hånda har blitt bra igjen lenge før det som var forespeilet.

FORAN SKJEMA: Ole Einar Bjørndalens hånbrudd har grodd mye raskere enn forventet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORAN SKJEMA: Ole Einar Bjørndalens hånbrudd har grodd mye raskere enn forventet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen ble forbannet da han falt og fikk et brudd i hånda 7. juni. 42-åringen uttalte at bruddet trolig ville gro i løpet av fire til seks uker.

Drøye to uker senere er skiskytterlegendens hånd så godt som helt bra igjen. Prosessen har gått overraskende raskt for perfeksjonisten som er vant til å utfordre og sprenge naturens lover.

- Bruddet er så og si bra. Jeg kan gjøre nesten alt nå. Det går mye bedre enn forventet, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

I fjor beviste Bjørndalen nok en gang at han er et unikum. 42-åringen slo til med verdenscupseier i det første rennet og fulgte opp med hele fire VM-medaljer i mesterskapet i Holmenkollen i mars.

Nytt fokus

Bjørndalen satset etter hvert alt mot mesterskapet på hjemmebane og nedprioriterte verdenscupen. I år endrer han litt på tilnærmingen til det som venter til vinteren.

- VM er fortsatt sesongens hovedmål, men jeg ønsker å gå flere verdenscuprenn og satse mer mot verdenscupen. Jeg har ambisjoner om å gå flere løp og å være i jevnere form, forteller han.

Han er kjent for å stå over mange renn før mesterskap og nedprioritere verdenscupen sammenlagt, selv om han har vunnet den hele seks ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer