Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen overrasket seg selv

Fantastisk laginnsats i Russland og Bjørndalen og Hegle Svendsen gikk helt til topps.

(Dagbladet.no) Ole Einar Bjørndalen sleit med sykdom etter VM i Östersund, og sto over konkurransene i Sør-Korea.

Der viste Emil Hegle Svendsen at det ikke var tilfeldig at han vant to VM-gull.

I dag viste Bjørndalen at han ikke lot seg knekke av noen dager i senga. Sammen med Hegle Svendsen utklasset de alle konkurrentene.

- Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra i dag, men det var et fantastisk løp. Planen var å reise hit og ta noen verdenscuppoeng, og så være i form til Holmenkollen (neste helg), sier Børndalen til NRK.

20 blinker rett ned

Begge skjøt feilfritt og plaffet til sammen ned 20 blinker i Khanty-Mansiysk. Etter siste skyting var Hegle Svendsen 3,9 sekunder foran Bjørndalen, men sisterunden ble tung for trønderen.

Bjørndalen hadde imidlertid masse krefter igjen, og han vant ti sekunder foran landsmannen i mål. Fra Hegle Svendsen og ned til Andrej Makoveev på 3. plass skilte det 22,5 sekunder.

Det er ren utklassing.

TILBAKE I SUPERFORM: Ole Einar Bjørndalen gikk ikke løpene i Sør-Korea. I dag var Simostranda-ekspressen tilbake - i superform. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TILBAKE I SUPERFORM: Ole Einar Bjørndalen gikk ikke løpene i Sør-Korea. I dag var Simostranda-ekspressen tilbake - i superform. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Denne seieren var Bjørndalens 82. i verdenscupen - inkludert hans ene i langrenn.

Sterk laginnsats

Like imponerende som dobbeltseieren var den norske laginnsatsen. Norge hadde seks løpere blant de 16 beste - bare Halvard Hanevold skuffet i de russiske løypene. Veteranen endte på 34. plass.

Dermed ligger alt til rette for en god norsk dag i lørdagens jaktstart også.

Rune Brattsveen kom på 8. plass, rett foran Ronny Hafsås. Alexander Os kom på 14. plass og Hans Martin Gjedrem ble nummer 16.

image: Bjørndalen overrasket seg selv
image: Bjørndalen overrasket seg selv
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media