Bjørndalen overrasket seg selv

Fantastisk laginnsats i Russland og Bjørndalen og Hegle Svendsen gikk helt til topps.

(Dagbladet.no) Ole Einar Bjørndalen sleit med sykdom etter VM i Östersund, og sto over konkurransene i Sør-Korea.

Der viste Emil Hegle Svendsen at det ikke var tilfeldig at han vant to VM-gull.

I dag viste Bjørndalen at han ikke lot seg knekke av noen dager i senga. Sammen med Hegle Svendsen utklasset de alle konkurrentene.

- Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra i dag, men det var et fantastisk løp. Planen var å reise hit og ta noen verdenscuppoeng, og så være i form til Holmenkollen (neste helg), sier Børndalen til NRK.

20 blinker rett ned

Begge skjøt feilfritt og plaffet til sammen ned 20 blinker i Khanty-Mansiysk. Etter siste skyting var Hegle Svendsen 3,9 sekunder foran Bjørndalen, men sisterunden ble tung for trønderen.

Bjørndalen hadde imidlertid masse krefter igjen, og han vant ti sekunder foran landsmannen i mål. Fra Hegle Svendsen og ned til Andrej Makoveev på 3. plass skilte det 22,5 sekunder.

Det er ren utklassing.

TILBAKE I SUPERFORM: Ole Einar Bjørndalen gikk ikke løpene i Sør-Korea. I dag var Simostranda-ekspressen tilbake - i superform. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TILBAKE I SUPERFORM: Ole Einar Bjørndalen gikk ikke løpene i Sør-Korea. I dag var Simostranda-ekspressen tilbake - i superform. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Denne seieren var Bjørndalens 82. i verdenscupen - inkludert hans ene i langrenn.

Sterk laginnsats

Like imponerende som dobbeltseieren var den norske laginnsatsen. Norge hadde seks løpere blant de 16 beste - bare Halvard Hanevold skuffet i de russiske løypene. Veteranen endte på 34. plass.

Dermed ligger alt til rette for en god norsk dag i lørdagens jaktstart også.

Rune Brattsveen kom på 8. plass, rett foran Ronny Hafsås. Alexander Os kom på 14. plass og Hans Martin Gjedrem ble nummer 16.

Bjørndalen overrasket seg selv
Bjørndalen overrasket seg selv