Bjørndalen overtok verdenscupledelsen

POKLJUKAPA (NTB): Ole Einar Bjørndalen overtok ledelsen i verdenscupen, men skiskytteren var ikke spesielt fornøyd med dagens sprintrenn. Han endte på femteplass i en løype som ble tyngre og våtere for hvert minutt.

- Det gikk veldig trått i sporet. Jeg hadde ikke dagen og er veldig skuffet over løpet mitt, sa Bjørndalen, som tok OL-gull på distansen for to uker siden.

Bjørndalen, som endte på 2. plass i verdenscupen i fjor, leder årets cup ett poeng foran tyske Ricco Gross. Gross var 10 poeng foran nordmannen etter tirsdagens normaldistanse, men han skjøt seg bort torsdag. Tyskeren gikk inn til 16. plass med to strafferunder. Fire nordmenn ligger blant de ti beste i verdenscupen.

Arrangørene i slovenske Pokljuka hadde kjørt på mye snø til dagens renn, men regn og mildvær gjorde løypene tunge og våte. Det rammet løperne med høye startnummer, mens de som startet tidlig hadde det lettere.

Storebror Dag Bjørndalen med startnummer tre gikk inn til sjetteplass, bare et tidel bak lillebror. Med et langrenn av vanlig Ole Einar-klasse ville avstanden vært mye større.