Bjørndalen passerer 10 mil i strafferunder

Totalt har han tilbakelagt distansen Nordkapp - Roma.

FIRE BOMSKUDD UNNA: 100 meter ut i sin 667. strafferunde i karrieren, når Ole Einar Bjørndalen 100-kilometerspunktet. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIRE BOMSKUDD UNNA: 100 meter ut i sin 667. strafferunde i karrieren, når Ole Einar Bjørndalen 100-kilometerspunktet. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (36) er fire bomskudd unna å runde ti mil i strafferunden individuelt i verdenscupkarrieren.

Trolig skjer det til helgen i Anterselva, stedet der Bjørndalen som 21-åring vant sitt første verdenscuprenn av hittil 92 i skiskyting. 100 meter ut i hans 667. strafferunde i karrieren, nås 100-kilometerspunktet.

Etter alt å dømme skjer det enten på sprinten torsdag eller fellesstarten lørdag.

Til sammenligning har Tora Berger gått 378 strafferunder på 168 renn (56,7 km), Emil Hegle Svendsen 232 runder på 106 renn (34,8 km) og Tarjei Bø 41 runder på 24 renn (6,15 km).

Usikker Etter det som kan ha vært for stor treningsbelastning i juleferien, har skiskytterkongen vært helt ute av form etter nyttår. Det var dagen før ikke helt klart hvorvidt Bjørndalen stiller til start på torsdagens sprint, som i så fall blir simostrandingens 333. verdenscupstart individuelt.

- Ole tok et par dager treningsfri denne uken, og nye prøver er tatt av ham (mandag), men uten at vi har noe svar ennå. Vi vurderer fortløpende, men en avgjørelse på om han starter på sprinten blir tatt først torsdag morgen, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Ikke redd for Bjørndalen
Bjørndalens sportslige nedtur på snøføre er helt normalt og er skjedd med skiskytterkongen før, forsikrer tidligere lagkamerat Halvard Hanevold (41). 45 dager er gått siden han vant sin 92. og foreløpig siste verdenscupseier. De siste to verdenscuphelgene (Oberhof og Ruhpolding) har stjernen vært langt under pari. Men: - Jeg ser på det som helt normalt. Bare se tilbake i Ole Einars karriere, og det fins flere eksempler på at også han har vært gjennom svakere perioder. Det som skiller nå er at andre i laget står fram med suksess og gjør kontrasten langt mer synlig, sier Halvard Hanevold til NTB. Eksempelvis varte det og rakk i 64 dager fra jaktstartseieren i Hochfilzen 9. desember 2001 til Bjørndalen gjorde rent bord og ble historisk med fire gullmedaljer (tre individuelt) i Salt Lake City-OL i 2002. - Jeg kan skrive under på at man ikke taper seg fysisk selv om man runder 37 år. Selv var jeg på mitt sterkeste fysisk som 37-åring under VM i Östersund i 2008. Den eneste begrensningen blir i så fall motivasjonen, men den vet jeg at Ole Einar har helt på topp. Skulle Bjørndalen vinne et av rennene i Anterselva denne uken, blir han tidenes eldste mannlige vinner av et individuelt verdenscuprenn i skiskyting.

441 mil I sine 18 verdenscupsesonger, der det er blitt minst en seier i de siste 16 på rad, har Ole Einar Bjørndalen tilbakelagt 441 mil på ski i individuelle verdenscupkonkurranser.

Det tilsvarer strekningen Nordkapp - Roma. Eller mer enn åtte ganger Trondheim - Oslo.

Fjorårets Tour de France på sykkel manglet 77 mil på Bjørndalens verdenscupdistanse.

PS. Oppnår Ole Einar Bjørndalen fire plasseringer på rad på seierspallen i kommende renn, runder han 50 prosent med «pallplasseringer» i karrieren.

Ingen over - ingen i nærheten.

(NTB)