Bjørndalen passerer 10 mil i strafferunder

Totalt har han tilbakelagt distansen Nordkapp - Roma.

FIRE BOMSKUDD UNNA: 100 meter ut i sin 667. strafferunde i karrieren, når Ole Einar Bjørndalen 100-kilometerspunktet. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIRE BOMSKUDD UNNA: 100 meter ut i sin 667. strafferunde i karrieren, når Ole Einar Bjørndalen 100-kilometerspunktet. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (36) er fire bomskudd unna å runde ti mil i strafferunden individuelt i verdenscupkarrieren.

Trolig skjer det til helgen i Anterselva, stedet der Bjørndalen som 21-åring vant sitt første verdenscuprenn av hittil 92 i skiskyting. 100 meter ut i hans 667. strafferunde i karrieren, nås 100-kilometerspunktet.

Etter alt å dømme skjer det enten på sprinten torsdag eller fellesstarten lørdag.

Til sammenligning har Tora Berger gått 378 strafferunder på 168 renn (56,7 km), Emil Hegle Svendsen 232 runder på 106 renn (34,8 km) og Tarjei Bø 41 runder på 24 renn (6,15 km).

Usikker Etter det som kan ha vært for stor treningsbelastning i juleferien, har skiskytterkongen vært helt ute av form etter nyttår. Det var dagen før ikke helt klart hvorvidt Bjørndalen stiller til start på torsdagens sprint, som i så fall blir simostrandingens 333. verdenscupstart individuelt.

- Ole tok et par dager treningsfri denne uken, og nye prøver er tatt av ham (mandag), men uten at vi har noe svar ennå. Vi vurderer fortløpende, men en avgjørelse på om han starter på sprinten blir tatt først torsdag morgen, sier idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer