Bjørndalen raser

Ole Einar Bjørndalen var forbannet etter å ha gått inn til andreplass i verdenscupsprinten i Lake Placid i går kveld. Han raser ikke mot vinneren Frode Andresen, men mot arrangørene.

- Det er en arrangørfiasko at de ikke klarer å avvikle to løp, og det ødelegger også mye for meg i verdenscup-sammendraget, sier Ole Einar til Dagbladet.

- Surt

Det første løpet skulle opprinnelig gått på tirsdag, men ble avlyst på grunn av et snøfall på 40 centimeter.

- De visste at det kom snø, men klarte likevel ikke å arrangere rennet. Det er skikkelig surt, sier Ole Einar.

Grunnet avlysningen tirsdag skulle det vært arrangert to renn i går.

- Franskmennene og finnene nektet å gå to løp på samme dag, sier Ole Einar.

Og de fikk medhold av arrangørene fordi IBUs (det internasjonale skiskytingsforbundet) reglement ikke åpner for muligheten til å arrangere to konkurranser på samme dag.

Andresen imponerte

Ole Einar ble i går nummer to med tre bomskudd totalt.

- Jeg er i veldig god form og skal delta i militær-VM før jeg reiser hjem til verdenscupavslutning i Holmenkollen neste helg, sier Ole Einar.

Både Ole Einar og Frode Andresen skjøt feilfritt i liggende, og Frode ledet med 12 sekunder. På stående skyting bommet Ole Einar på sine to første skudd, men samlet seg og skjøt tre blinkskudd. Det holdt til klar ledelse, men bare inntil Frode dukket opp. Han bommet på det andre og femte skuddet. Frode gikk likevel ut 21 sekunder foran Ole Einar. I mål ble seiersmarginen på 24,1 sekund.

PS! Verdenscupleder Raphael Poirée hadde en vond dag i Lake Placid, og havnet på 14. plass.

IRRITERT: Ole Einar Bjørndalen reagerer kraftig på at det bare ble ett verdenscupløp i Lake Placid i går.