Bjørndalen rett til topps

Men tar seg mer ut på trening.

De hardeste treningsøktene tærer mer på kreftene til Ole Einar Bjørndalen (33) enn seieren i det nasjonale åpningsrennet i skiskyting lørdag.

Skiskytterkongen vant enkelt og måtte tilsynelatende ikke helt «i kjellern» for å legge konkurrentene bak seg. Selv med en strafferunde var Bjørndalen 26,9 sekunder raskere enn nærmeste utfordrer, Halvard Hanevold.

- Noen av hardøktene jeg kjører i løpet av sesongen er verre. Dessuten er jeg ofte mer nervøs foran slike. Det er ikke vanskelig å tenke seg når enkelte av treningsøktene mine består av 25 minutter løping i 17 prosent motbakke, sa 33-åringen etter triumfen.

Omtrent annenhver dag legger Bjørndalen ned såkalte hardøkter i treningen.

- Jeg trener sjelden på maks, men legger hardøktene til 80-90 prosent. Og slike gjennomfører jeg annenhver dag i treningsperiodene.
Ikke nok
Om rennet hadde holdt til seier også mot den internasjonale eliten, er vanskelig å bedømme. Men før verdenscupåpningen i skiskyting om to uker, skal Bjørndalen gå åpningen i langrenn kommende helg.

- Og der må jeg gå fortere. Det ville ikke vært nok med det jeg gjorde i sporet her. Når jeg først får gå verdenscuprenn i langrenn, vil jeg forsøke å lete fram toppformen, hevdet han.

Det betyr at Ole Einar vil slippe opp noe på treningen for å samle overskudd til møtet med verdens beste langrennsløpere. Håpet er å kopiere triumfen fra 15-kilometeren i Gällivare i fjor, der han ble tidenes første skiskytter med seier også i langrennsverdenscupen.


Uten flyt
Ett bomskudd i dag var intet å irritere seg over. Selv uten full flyt i sporet, ble åpningsrennet enkel match for Simostranda-løperen.

- Jeg gikk jevnt på ski og gjorde det jeg skulle på standplass. At jeg bommet på ett skudd, er ingenting å tenke på nå, mente Bjørndalen, som har sanket 74 verdenscupseirer i skiskyting og én i langrenn.

Toer ble Halvard Hanevold og Alexander Os endte på tredjeplass. Hele tettrioen bommet en gang hver på standplass. Frode Andresen (3 bomskudd) ble firer og Lars Berger (4) femmer i rennet.

TØFFERE PÅ TRENING: Ole Einar Bjørndalen koste seg inn til seier i det nasjonale åpningsrennet på Beitostølen i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
TØFFERE PÅ TRENING: Ole Einar Bjørndalen koste seg inn til seier i det nasjonale åpningsrennet på Beitostølen i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen valgte å stå over Beitosprinten fordi han følte seg nedkjørt og sliten.

(NTB-Per-Espen Eriksen)

PALLEN: Halvard Hanevold (t.v.) og Alexander Os (t.h.) fulgte på plassene bak suverene Ole Einar Bjørndalen.