Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen-seier førte til økt billettsalg

- Tydelig effekt.

SEIER FØRTE TIL BOOST: Per Bergerud og medarbeiderne hans i organisasjonen for skiskytter-VM jubler etter at Ole Einar Bjørndalen ga dem en skikkelig håndsrekning med billettsalget.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
SEIER FØRTE TIL BOOST: Per Bergerud og medarbeiderne hans i organisasjonen for skiskytter-VM jubler etter at Ole Einar Bjørndalen ga dem en skikkelig håndsrekning med billettsalget. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Per Bergerud og medarbeiderne hans i organisasjonen for skiskytter-VM jubler etter at Ole Einar Bjørndalen ga dem en skikkelig håndsrekning med billettsalget.

Da veteranen gikk til topps i verdenscuprennet i Östersund var effekten på billettsalget til neste års VM i Holmenkollen målbar med umiddelbar virkning. Det er ingen tvil om at interessen rundt skiskyting i Norge er stor, og blant alle skiskytterinteresserte har Bjørndalen en spesiell plass.

- Sammenlignet med normalt dagssalg de siste ukene var Bjørndalen-effekten tydelig. Utslaget kom rett etter målgang i rennet han vant, og salget steg markant, sier Per Bergerud, administrerende direktør for VM-arrangementet i en pressemelding.

Det skal ha vært en umiddelbar økning på 50 prosent i salget, så bedre drahjelp kunne VM-arrangørene knapt ha fått.

Mesterskapet starter 2. mars. Totalt er det 11 medaljeøvelser. Det er åtte konkurransedager, og VM-avslutningen går i Holmenkollen 13. mars.

Drar ikke lasset alene At skiskyting har en spesiell plass i det idrettsinteresserte norske folks hjerter, hersker det ingen tvil om. Det som ligger fast er at billettsalget til mesterskapet på vårparten neste år, har steget med 25 prosent i uken etter oppstarten av sesongen på Sjusjøen.

- Vi stormer mot 60.000 solgte billetter allerede, sier Bergerud. Han legger ikke skjul på at han er begeistret over den store og økende interessen etter hvert som vinteren er i ferd med å ta tak.

Bergerud og folkene hans har også merket seg at trafikken på arrangørens internettsider stadig øker.

- Vi vet at skiskyting er den mest populære TV-sporten her i landet. Nesten annenhver nordmann har skiskytingen som sin favorittidrett, og det kommer tydelig til syne nå, forklarer den tidligere hoppkongen.

Åpner med mixed stafett VM kommer til å åpne med mixed stafett i Holmenkollen. Da denne stafetten ble vist fra verdenscupen i Östersund, fulgte 620.000 nordmenn rennet via fjernsynet. Det sier litt om den enorme interessen.

Det er en av grunnene til at arrangørene venter «stinn brakke» i Holmenkollen i forbindelse med VM. Det er fortsatte måneder til mesterskapet starter. Med 60.000 solgte billetter allerede har arrangørene virkelig grunn til å være svært fornøyde.

Da VM i nordiske grenser gikk i skianlegget i Holmenkollen i 2011 var det både folkefest og folkevandring til VM-arenaen. Alt ligger til rette for at det kan skje igjen i mars neste år.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media