Bjørndalen sikret sølv i bingorenn

Sterk vind og mye bom i VM.

(Dagbladet.no:) Det var ekstremt vanskelige skyteforhold i Pokljuka i dag. Vindkastene i Slovenia var så kraftige at nummerskiltene på standplass ristet - og målområdet holdt på å blåse bort.

Verdensmesterskapet i kjønnsblandet stafett ble derfor nærmest en bingokonkurranse.

Da Ole Einar Bjørndalen gikk ut på sisteetappen, lå Norge langt bak ledende Russland. Han nærmet seg kraftig i starten, men Norge måtte til slutt nøye seg med en sterk andreplass.Det norske laget brukte 16 ekstraskudd i vinden, og måtte gå tre strafferunder.

Varierende skyting - selvfølgelig

Linda Tjørhom klarte seg likevel med bare to ekstraskudd på sine to skytinger, mens Halvard Hanevold var mer uheldig på sin etappe. Han brukte to ekstraskudd på liggende, og etter stående måtte han ut i en ekstrarunde. Han hadde også litt ladetrøbbel i vinden.

Men de fleste slet, og det norske førstelaget holdt derfor relativt godt følge.

Etter halvgått stafett var Norge 18,2 sekunder bak Slovenia, og åtte sekunder bak Russland.

På den tredje etappen skjedde det mye. Først gikk Sandrine Bailly fordi Tora Berger i sporet, og så plaffet den franske jenta ned alle blinkene på liggende og gikk ut i tet.

SØLV I MIXED-STAFETT: Ole Einar Bjørndalen, Linda Tjørhom, Halvard Hanevold og Tora Berger vant sølv i VM. Været var ikke som på dette bildet ... Foto: REUTERS
SØLV I MIXED-STAFETT: Ole Einar Bjørndalen, Linda Tjørhom, Halvard Hanevold og Tora Berger vant sølv i VM. Været var ikke som på dette bildet ... Foto: REUTERS Vis mer

Tora Berger måtte bruke to ekstraskudd og gikk ut på fjerdeplass 52 sekunder bak Bailly.

På stående var det russiske Irina Malgina som imponerte på standplass og gikk ut til en ledelse på hele ett minutt og 18 ned til Slovenia. Bailly skjøt på seg tre strafferunder, mens Berger måtte ut i to runder.

Ingen sjanse på gull

Ole Einar Bjørndalen gikk ut på sisteetappen på 3. plass - to minutter bak Russland. Franske Raphael Poiree gikk ut to-tre sekunder bak nordmannen, og dermed var det duket for en ny duell mellom de to skiskyttermesterne. Men den ble kort.

Nordmannen tok igjen Slovenia inn til standplass, og etter bare ett ekstraskudd gikk Bjørndalen ut på 2. plass - et drøyt minutt etter russiske Nikolay Kruglov.

Men gullsjansene forsvant da Kruglov feide ned alle blinkene på stående. Raskt og uten ekstraskudd.

Bjørndalen slet litt mer, og måtte bruke alle tre ekstraskuddene. Men han slapp å gå strafferunde, og kunne derfor gå kontrollert inn til sølv (53,7 sekunder bak gullvinnerne).

Frankrike gikk inn til bronsemedalje (1.58,2 bak).

Norges andrelag endte på 23. plass - over 12 minutter bak vinnerlaget. Norge II brukte 17 ekstraskudd, men måtte likevel ut i 14 strafferunder.