Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen skal inspirere russiske talenter: - Spennende

Slår et slag for rekrutteringen i russisk skiskyting.

TIL RUSSLAND: Ole Einar Bjørndalen vil hjelpe russiske skiskyttertalenter.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL RUSSLAND: Ole Einar Bjørndalen vil hjelpe russiske skiskyttertalenter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Etter at sesongens siste verdenscuprenn er unnagjort, slår Ole Einar Bjørndalen et slag for rekrutteringen i russisk skiskyting.

21. mars reiser skiskytterkongen fra Simostranda rett fra verdensavslutningen i Khantij-Mansijsk til Novosibirsk. Der skal han delta på et talentarrangement for lovende russiske skiskyttere i alderen 10 til 15 år.

Med seg til det seks dager lange arrangementet, som bærer navnet til den tidligere skiskytterprofilen Anna Bogalij, får han den russiske verdensmesteren Anton Sjipulin.

Gleder seg Bjørndalen ser fram til turen til Novosibirsk.

- Helt klart. Det blir spennende å møte nye russiske skiskyttertalenter, smiler han til NTB.

- Hva kan du lære dem?

- Vi får se. Det spørs litt hvilket nivå de er på, men rekrutteringen i Norge er veldig god og vi har stor bredde, så det sikkert litt vi kan lære dem, sier Bjørndalen.

- I tillegg har vi nok en litt annen organisering i Norge enn det de har der borte, tilføyer han.

Tar med lastebilen Går alt etter planen tar 41-åringen også med seg sin spesialbygde lastebil på reisen. En russisk sponsor, som også står bak arrangementet i Novosibirsk, har bidratt til finansieringen av det nyskapende kjøretøyet som blant annet inneholder topp treningsfasiliteter.

- Vi får se om vi får den med bortover. Det er en lang, lang tur på rundt 6000 kilometer, så vi må sjekke reiseruta. Men får vi det til, blir den med, sier Bjørndalen - og lover håpefulle russere full tilgang til det påkostede kjøretøyet.

I Novobirsk har man store forventninger til besøket fra den norske skiskytterstjernen.

- Jeg er sikker på at et møte med en utøver på dette nivået vil gi vi viktig inspirasjon til barna på veien mot nye seirer, sier Novosibirsk-guvernør Viktor Sjevtsjenko ifølge Rossijskaja Gazeta.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media