Bjørndalen skjøt bort seieren

Ole Einar Bjørndalen bommet hele seks ganger på standplass, og tapte kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen til Raphael Poiree.

- Formen til Ole Einar er ikke bra nok i øyeblikket og resultatene taler for seg, sa landslagstrener Audun Svartdal som nå gir seg etter sju år med internasjonal idrett. For mange reisedøgn er hovedgrunnen til at han trekker seg.

Bjørndalen endte på en skuffende 15. plass og var uten sjanse til å hamle opp med Poiree, som gikk inn til 5. plass i søndagens 15 km fellesstart. Det avsluttende rennet ble vunnet av italieneren René Cattarinussi etter feilfri skyting. Han var 22,1 sekunder foran russeren Pavel Rostovtsev, mens Frode Andresen tok en gledelig 3. plass.

Etter at han jukset med magasinene under VM i Holmenkollen, er nå alt kommet i gjenge for Hønefoss-løperen. I søndagens fellesstart viste han igjen hvilken taktisk god løper han er. Fire bomskudd på standplass ble likevel for drøyt til å knipe 1. plassen.

Også Halvard Hanevold leverte et godt løp til 8. plass. Tre bom på første liggende skyting sendte ham utenfor medaljestriden, men i langrennssporet var han bedre enn på lenge.

(NTB)