Bjørndalen skjøt bort seieren

Sprakk på siste skyting.

(Dagbladet.no) Lørdag tok Ole Einar Bjørndalen sin 60. verdenscupseier. På søndagens fellesstart hadde han en gylden mulighet til å ta sin 61. - men grep ikke sjansen.

På siste stående sto han skulder mot skulder mot polske Tomassz Sikora. Bjørndalen er vanligvis en mester i slike situasjoner, men denne gangen sprakk han. Begge smalt ned de tre første blinkene, men så var det bråstopp for vår mann.

Mens Sikora plaffet ned alle fem, måtte Bjørndalen ut i to strafferunder. Dermed ble det polsk seier i Kontiolahti - og ikke klarte Bjørndalen annenplassen heller.

Raphael Poiree grep nemlig muligheten som bød seg da Bjørndalen feilet, skjøt fullt hus, og gikk ut på den siste sløyfen med en solid ledelse på nordmannen.

Selv om Bjørndalen gikk som et lyn, klarte han bare å ta igjen tyske Andreas Birnbacher.

Dermed klarte han heller ikke å kappe ned på avstanden til Raphael Poiree i verdenscupsammendraget, som før dagens konkurranse var på 18 poeng.

Bjørndalen pådro seg i alt fire strafferunder, to på første og to på den siste.

Nest beste nordmann ble Emil Hegle Svendsen på en sjuendeplass. Deretter fulgte Frode Andresen på 10. plass, mens Halvard Hanevold spurtslo Stian Eckhoff i kampen om 11. plassen.

MISSET: Med to bom på siste skyting var Ole Einar Bjørndalen sjanseløs på seieren i Kontiolahti. Foto: SCANPIX
MISSET: Med to bom på siste skyting var Ole Einar Bjørndalen sjanseløs på seieren i Kontiolahti. Foto: SCANPIX Vis mer

Det gjenstår tre renn i verdenscupen, alle i Holmenkollen.

Bjørndalen skjøt bort seieren