Bjørndalen skjøt bort seieren

Ledet klart før tre bom på siste skyting.

Bjørndalen sto alene på standplass og skjøt for sin 75. verdenscupseier i skiskyting, men tre strafferunder betydde at hjemmefavoritt Ivan Tsjerezov føk forbi til klar seier i fellesstarten som avsluttet verdenscupen.

– Jeg datt ut av det og mistet fokus. Det skjer en gang iblant, sa Ole Einar Bjørndalen.

Fram til den siste skytingen hadde han gått et veldig bra løp, og så ut til å revansjere seg for skuffende innsats i de to første rennene i Russland.

– Det så bra ut lenge og holdt på å gå helt til topps, men så ble det tre bom. Det er slikt som skjer i skiskyting en gang iblant, og marginene er så små at det ikke nytter å misse på den måten. Da kan det ikke bli seier, sa idrettssjef Alf Koksvik til NTB etter fellesstarten i verdenscupfinalen i skiskyting søndag.

Sjanseløs 

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare de tre bommene på siste skyting. Bjørndalen var rett og slett ikke helt med, sa Koksvik.

Bjørndalens kollaps på standplass kunne ikke frata ham sammenlagtseieren i fellesstartcupen. Michael Greis hadde allerede avgjort kampen om seieren i totalcupen, men han slo Bjørndalen i dag også.

– Så veldig skuffet er vi vel ikke. Marginene er små i skiskyting. Noen ganger går det vår vei, men det var ikke tilfelle i dag. Vi må regne med at ting som dette skjer en gang iblant, mente Koksvik.

Selv om det ble tre bom på siste skyting var Bjørndalen med og spurtet om en plass på pallen, men måtte se tyskerne Greis og Sven Fischer foran seg. Han var sjanseløs etter smellen på siste stående.

Stian Eckhoff ble nummer sju, Frode Andresen nummer 11 og Halvard Hanevold nummer 18. Lars Berger og Emil Hegle Svendsen bommet henholdsvis ti og ni ganger og endte henholdsvis tredje sist og sist.

Bra i sporet 

Alf Koksvik var mest fornøyd med innsatsen i sporet da skiskytterne avsluttet verdenscupsesongen i Khanty-Mansijsk. De norske løperne skjøt også brukbart i den liggende skytingen, men jevnt over var innsatsen på standplass altfor dårlig.

Sesongen nærmer seg slutten for de norske skiskytterne nå. På herresiden er det militært VM neste uke, og deretter avsluttes det hele med NM.

Kvinnene gikk også fellesstart i Russland søndag. Heller ikke der ble det særlig klaff for Norge. Tora Berger, som var den eneste deltakeren, endte på en skuffende 19.-plass i sin verdenscupavslutning.

(NTB)

ROTET BORT LEDELSEN:</B> Ole Einar Bjørndalen ledet stort før siste skyting. Men etter tre bom endte han på fjerdeplass.