Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen skjøt seg bort på sprinten i Antholz

L'Abée-Lund beste norske.

SVAK DAG: Ole Einar Bjørndalen hadde en svak dag og skjøt tre bom på sprinten fredag. Foto:        REUTERS/Alexander Demianchuk
SVAK DAG: Ole Einar Bjørndalen hadde en svak dag og skjøt tre bom på sprinten fredag. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen hadde tre bomskudd og endte langt bak de beste i fredagens verdenscuprenn i Antholz. Tyske Simon Schempp vant skiskyttersprinten med knapp margin.

I en kamp om tideler var Schempp 0,3 sekund foran det italienske hjemmehåpet Lukas Hofer. I tillegg ble det tysk tredjeplass ved Arnd Peiffer.

Mest oppløftende sett med norske øyne var Henrik L'Abée-Lunds 10.-plass. Bommen på aller siste skudd på stående skyting nektet ham en topplassering.

Ole Einar Bjørndalen hadde én bom på liggende og to på stående skyting. Han enste 1.11 minutt bak Schempp på 19.-plass.

I langrennssporet gikk det ikke så aller verst for veteranen. Han dokumenterte god form med to 2.-plasser i Oberhof tidligere i måneden.

Lars Helge Birkeland skjøt feilfritt og ble nummer 26. Erlend Bjøntegaard (2 bomskudd) endte på 23.-plass og Alexander Os (1) på 25.-plass.

Av de norske skiskytterne som gikk fredagens renn, skal kun Ole Einar Bjørndalen til OL i Sotsji.

Den franske OL-favoritten Martin Fourcade viste tempo i sporet i Antholz. Etter to bom på liggende skyting endte han på 5.-plass.

(NTB)

Hele Norges coronakart