Bjørndalen skyr (nesten) alle smittekilder

Men seierskyss er lov.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Februar er den desidert viktigste måneden for Ole Einar Bjørndalen i år. I løpet av fire uker deltar han i to store mesterskap, skyskyting-VM i Anterselva og ski-VM i Sapporo.

Ole Einar Bjørndalen er perfeksjonist til fingerspissene. Derfor overlater han ingenting til tilfeldighetene, og lever så beskyttet som overhodet mulig.

Kona Nathalie Santer tillot seg et seierskyss etter Bjørndalens gullmedalje på jaktstarten søndag, andre må pent holde en viss avstand. På dagens pressemøte insisterte gullgrossisten på å møte pressen utendørs, der smittefaren er minimal.

- Nå blir det flere og flere løp i dagene som kommer, som gjør meg mindre motstandsdyktig. Og dere journalister er i kontakt med så mange folk, forklarer Bjørndalen.

- Hvor stor ville konsekvensen av en forkjølelse vært nå?

- Da starter jeg ikke. Jeg har trent godt over lenger tid, men det er klart en forkjølelse ikke er optimalt. Derfor er jeg så forsiktig som overhodet mulig, sier han til Dagbladet.no.

Langrennskongen Bjørn Dæhlie mener Bjørndalen overgår det han selv la ned av forberedelser i tiden rundt store mesterskap.

- Det virker som Ole Einar er mer ekstrem enn det jeg var. Måten han gjør det på er kanskje fasiten, at man er så asketisk, sa Dæhlie til Dagbladet.no etter jaktstarten.

SEIERSKYSSET: Kona Nathalie Santer får fortsatt lov til å komme nær Ole Einar Bjørndalen. Pressen er ikke like heldige, mandag måtte de intervjue gullvinneren utendørs, for å unngå smitte. Foto: ARNT E. FOLVIK
SEIERSKYSSET: Kona Nathalie Santer får fortsatt lov til å komme nær Ole Einar Bjørndalen. Pressen er ikke like heldige, mandag måtte de intervjue gullvinneren utendørs, for å unngå smitte. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Tirsdag går Bjørndalen for sitt tredje gull av tre mulige. Mange anser 20-kilometeren som distansen hvor rivalene har størst mulighet til å slå Bjørndalen, ettersom hver bom medfører et tilleggsminutt. Han starter i tredje pulje, og både håper og tror det vil snø. Da vil det bli langt bedre forhold for dem som kommer bak.

Selv anslår Bjørndalen at mellom 10 og 15 mann har seierssjanser.

- Det er denne distansen hvor flest har mulighet til å vinne. Det er en skytterøvelse, selv om farten i sporet også er viktig. Det blir kaldt i morgen, og lite vind, så trolig må man skyte ned mot null bom for å vinne. Jeg tåler maks én bom, sier Bjørndalen.

Bjørndalen skyr (nesten) alle smittekilder