Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen spurtslått - andreplass for skiskyttergutta

Russiske Sjipulin ble for sterk.

SPURSLÅTT: Under vanskelige vindforhold endte Norge på 2.-plass på herrenes verdenscupstafett torsdag. Det skjedde etter at russiske Anton Sjipulin ble for sterk for Ole Einar Bjørndalen på siste etappe.
Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB scanpix
SPURSLÅTT: Under vanskelige vindforhold endte Norge på 2.-plass på herrenes verdenscupstafett torsdag. Det skjedde etter at russiske Anton Sjipulin ble for sterk for Ole Einar Bjørndalen på siste etappe. Foto: MARCUS ERICSSON / TT / NTB scanpix Vis mer

Under vanskelige vindforhold endte Norge på 2.-plass på herrenes verdenscupstafett torsdag. Det skjedde etter at russiske Anton Sjipulin ble for sterk for Ole Einar Bjørndalen på siste etappe.

Den norske veteranen gikk ut 57 sekunder før forfølgerne på den siste etappen i Oberhof. Men de tøffe vindforholdene, som gjorde at stafetten ble utsatt med en halvtime, skapte trøbbel for Bjørndalen og flere andre.

Etter å ha brukt alle tre ekstraskuddene på siste skyting, passerte Bjørndalen ut kun ni sekunder foran Sjipulin. Det hentet russeren kjapt inn, og på oppløpet hadde han få problemer med å spurtslå Norges ankermann, som var 2,3 sekunder bak i mål.

- Det var tungt. Det var bra på liggende, men hardt på stående. Det var vanskelige forhold, og jeg måtte jobbe vanvittig for å komme unna strafferunden. I sporet i dag var det ikke noe fres, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

Strafferunde Totalt noterte Norge seg for én strafferunde og ti ekstraskudd. Vetle Sjåstad Christiansen gikk først av de norske. Etter å ha brukt to ekstraskudd vekslet han inn som fjerdemann. På annen etappe gikk Alexander Os det norske laget opp én plass, og vekslet mindre enn ti sekunder bak Russland og Frankrike.

Johannes Thingnes Bø gikk Norge opp i ledelsen med feilfri liggende skyting på tredje etappe. På den stående skytingen fikk han derimot problemer. Det endte med én strafferunde. Men i den kraftige vinden fikk forfølgerne enda mer trøbbel.

Tok skylden Dermed kunne han sende ut Ole Einar Bjørndalen nesten ett minutt før konkurrentene. Men mot spurtsterke Sjipulin var ikke det nok for Norge. Selv mener Thingnes Bø han burde gitt ankermannen et enda bedre utgangspunkt.

- Det er lett å se ut som en syndebukk når du går sist, men en stafett er en total som går fra A til Å. Min etappe kunne vært halvminuttet bedre, og da hadde vi faktisk vunnet med et halvt minutt i dag. Så jeg tar på meg den for Ole, jeg gjør det, sa han til NRK.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen sto over stafetten. Frankrike endte på 3.-plass, 1.32,3 minutter bak Russland.

(NTB)