Bjørndalen står over sesongåpningen

På Sjusjøen.

STÅR OVER: På grunn av sykdom i sesongoppkjøringen, velger Ole Einar Bjørndalen (41) å stå over lørdagens sesongåpning i skiskyting. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STÅR OVER: På grunn av sykdom i sesongoppkjøringen, velger Ole Einar Bjørndalen (41) å stå over lørdagens sesongåpning i skiskyting. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

På grunn av sykdom i sesongoppkjøringen, velger Ole Einar Bjørndalen (41) å stå over lørdagens sesongåpning i skiskyting.

Etter en sommer som var preget av mye sykdom for 41-åringen, har han nå nettopp kommet hjem fra et høydeopphold. Dermed velger han å stå over lørdagens sesongpremiere, men han vil stille til start søndag.

- Å brenne for mye krutt rett etter høyden, har jeg ikke så god erfaring med, sier han til NRK og forteller at han prøver å ha is i magen for å prestere best mulig i verdenscupåpningen i Östersund.

Bjørndalen fikk halvannen måned spolert i sommer på grunn av sykdom. Dermed er høydeoppholdet han nettopp kom tilbake fra, hans første denne sesongen.

Skulle gjerne hatt et ekstra opphold i høyden Veteranen forteller at han er i rute til sesongen til tross for kun ett høydeopphold.

- Planen var å være i høyden en gang til før sesongstart, men jeg har prioritert lavlandet for å trene opp den fysiske formen før høydeoppholdet. Det tror jeg var riktig, forteller han til NRK, men legger samtidig til at han gjerne skulle vært litt mer i høyden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram