DROPPER FLERE RENN: Ole Einar Bjørndalen har sammen med landslagsledelsen besluttet å stå over verdenscuprennene i Anterselva denne uka. Sykdom gjorde at han ikke fikk gått i Ruhpolding i helga som var. Foto: AP / Jens Meyer / NTB Scanpix
DROPPER FLERE RENN: Ole Einar Bjørndalen har sammen med landslagsledelsen besluttet å stå over verdenscuprennene i Anterselva denne uka. Sykdom gjorde at han ikke fikk gått i Ruhpolding i helga som var. Foto: AP / Jens Meyer / NTB ScanpixVis mer

Bjørndalen står over verdenscupen i Anterselva

Drar hjem for å trene.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å stå over verdenscuprennene i italienske Anterselva denne uka.

Han sto også over konkurransene i Ruhpolding i helga fordi han har slitt med magesjau og influensasymptomer.

Enig med ledelsen
- Vi er enige om at Ole Einar ikke går i Anterselva. Han drar isteden hjem for å trene og forberede seg best mulig til VM i Nove Mesto i februar, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet.

Grubben sier at landslagslege Lars Kolsrud tok blodprøver i Ruhpolding, og at Bjørndalen hadde et influensavirus.

- Men det er ikke noe mer dramatisk enn det. Han kommer nå til å trene i høyden fram mot VM, men vi er enige om at han ikke drar i høyden før han føler at kroppen er klar for det. Han bruker rutinen sin til å finne ut når, sier Grubben.

Gir opp verdenscupen
Bjørndalen hadde som mål å heve seg i verdenscupen sammenlagt denne sesongen, men han har gitt opp kampen om gultrøya.

Etter helgas renn i tyske Ruhpolding lå han på 22. plass sammenlagt, og dermed blir ikke rennene i Anterselva like viktige med tanke på at VM i tsjekkiske Nove Mesto 7-17. februar er rett rundt hjørnet.

Konkurransene Bjørndalen går glipp av i Anterselva denne uka er: Sprint fredag, jaktstart lørdag og stafett søndag.