Bjørndalen syk og bekymret

Ole Einar Bjørndalen er syk og isolert fra lagkameratene. - En skikkelig strek i regningen, sier VM-favoritten.

I formiddag møtte NTB en syk Bjørndalen på løperhotellet i Östersund, og skiskytteren var åpenbart bekymret over formen. Forkjølelsen har satt seg, og det passer ham svært dårlig. Han går glipp av tre løp i Sverige.

- Jeg har flyttet på enerom og kjenner meg ikke bra. Halsen er bedre siden i går, men nesen er tettere og formen generelt dårlig. Det er dessverre sånn som skjer, sier en nedfor Bjørndalen, matt i øynene og med dårlig allmenntilstand.

- Hadde du gått VM-renn i den formen du er i nå?

- Bare hvis det hadde vært det siste rennet, svarer Bjørndalen tørt.

Etter seieren i Holmenkollen søndag, reiste det norske landslaget til Sverige mandag. Han trente mandag og tirsdag, men onsdag var formen så dårlig at treningen ble droppet. Siden har han holdt seg for seg selv.

Bjørndalen drømmer om sitt første individuelle VM-gull. Etter ti medaljer jakter han fortsatt på den gjeveste. Nå kan det bli problemer igjen.

Får tysk hjelp

- Dette er en skikkelig strek i regningen for meg. Jeg var i knallform, og hadde planer om å gå tre harde renn her i Sverige. Deretter skulle jeg trene meg helt ned for så å slappe av litt før VM, sier Bjørndalen til NTB.

- Jeg har heldigvis ingen bakteriell infeksjon, det dreier seg nok om et virus. Jeg har fått god hjelp av den tyske skiskytterlegen, han har lyttet på meg hver dag og følger situasjonen tett.

29-åringen får ikke medisiner, men uansett skaper sykdommen problemer. Han får ikke trent eller konkurrert, det er det verste Bjørndalen vet om.

- Jeg er svært sjelden syk og er vant til å ha jevn flyt i både trening- og konkurranseprogram. Denne sesongen har jeg vært syk to ganger, og sist gang før jul brukte jeg urovekkende lang tid før jeg hentet meg inn igjen, forteller Bjørndalen.

Han ble syk i slovakiske Osrblie i midten av desember, og var ikke helt restituert før etter løpene i Oberhof tre uker senere.

- Jeg skjøt bra, det reddet meg i de første løpene etter jul. Formen var ikke som den skulle før i Ruhpolding, hevder Bjørndalen som vant sammenlagttrippelen Oberhof-Ruhpolding -Anterselva.

- Ikke noe moro

I morgen er det nøyaktig tre uker til den første VM-distansen i russiske Khantij Mansjisk. Bjørndalen har ingen erfaring med å være syk like før store mesterskap.

- Nei, og jeg er veldig spent på hvordan dette vil innvirke på formen. Situasjonen er litt usikker akkurat nå, det er ikke noe moro, innrømmer den største norske VM-favoritten.

Som reiser hjem til italienske Dobbiaco (Toblach) mandag. Der skal han gjøre de siste forberedelsene før avreise VM. Bjørndalen reiser ikke sammen med resten av den norske troppen fra Gardermoen, men velger i stedet en chartermaskin fra München.

Nordmannen risikerer nå å miste en mulig sammenlagtseier i verdenscupen. Hviterusseren Vladimir Dratsjev er i kanonform og sanker poeng i Östersund. Verken lederen Bjørndalen eller toer Raphael Poiree, som ikke deltar, får flere før de tre siste løpene.

Nå skal alt avgjøres i VM.

(NTB-Kaj T. Pedersen)

TV-TITTER: Ole Einar Bjørndalen satt forkjølet på hotellet og så på TV under dagens verdenscuprenn i Östersund.