Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen tok NM-gullet

Er i angrepsposisjon.

Ole Einar Bjørndalen i angrepsposisjon etter en mager fjorårssesong viste klasse i lørdagens åpningsrenn i skiskyting. I de kraftige vindkastene på Beitostølen tok han en suveren NM-tittel i fellesstart foran Lars Berger og Egil Gjelland

I forrige sesong buttet det imot for Bjørndalen. Tre seirer i verdenscupen og tre bronsemedaljer i VM var mager kost til ham å være. En del av årsaken var nok at han bearbeidet sorgen i forbindelse med morens bortgang midt under VM i Oberhof.

I dag fikk han mange positive svar på Beitostølen. Foran denne sesongen har han skiftet skimerke og sko. Verdens mestvinnende skiskytter har valgt norske ski.

- Overgangen har gått bra. Jeg har alt seks, sju gode par, men valgte ikke de beste denne gang. Til det var det for mye stein i sporet. Jeg ønsket ikke å ta noen sjanse, sa Bjørndalen, som kan få et nytt skipar over natten hvis han har et spesielt ønske.

- Gutta på fabrikken jobber hele natta hvis det står om det, fortalte Bjørndalen, som ikke har tatt over noen av Thomas Alsgaards beste par.

- Alt er nytt, fortsatte Bjørndalen, som fortsatt er stinn av trening. Han gjorde ikke noe spesielt foran åpningsrennet.

- Selv om jeg er svært fornøyd med lørdagens renn, vet jeg ikke helt hvor jeg står. Enda bedre svar på det får jeg etter søndagens 10 kilometer fri teknikk på Beitostølen, sa Bjørndalen.

Også på standplass virket Bjørndalen sikker. Han var raskere inn enn i forrige sesong. Den liggende skytingen satt godt.

- På grunn av vind ble det jo bare tull i stående, sa han.

På stående pådro han seg seks strafferunder. Lars Berger nøyde seg med fire, mens Frode Andresen og Raphael Poiree fikk åtte og sju runder etter stående skyting.

Første uken i desember er det verdenscupåpning i Valdres. Der jakter Bjørndalen sin 34. verdenscupseier i skiskyting.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media