Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen trodde ikke sine egne øyne da han så konkurrentens tid

- Fy faen i helvete!

IMPONERT: Ole Einar Bjørndalen gikk et godt løp i Östersund i ettermiddag, men måtte ta til takke med 12. plass etter to bomskudd på stående. Etterpå var han mest imponert over det Martin Fourcade fikk til. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
IMPONERT: Ole Einar Bjørndalen gikk et godt løp i Östersund i ettermiddag, men måtte ta til takke med 12. plass etter to bomskudd på stående. Etterpå var han mest imponert over det Martin Fourcade fikk til. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): De norske gutta sleit - igjen - på standplass under dagens verdenscupsprint i svenske Östersund. Det store lyspunktet var yngstebror Johannes Thingnes Bø som ble beste nordmann på 9. plass etter å ha gått forrykende i sporet fra seint startnummer.

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen fulgte på henholdsvis 11.- og 12. plass, begge med to bom. Storebror Tarjei Bø endte på 30. plass med tre feil på standplass.

Lynrask i sporet Vinneren i Jämtland for andre gang på tre dager ble, ikke overraskende, fjorårets suverene verdenscupvinner, Martin Fourcade. Franskmannen måtte gå én strafferunde, men grisebanka resten av feltet i sporet.

En som vet litt om skiskyting, og som nesten ikke trodde sine egne øyne da han så vinnertida til Fourcade, var Ole Einar Bjørndalen.

39-åringen sto og snakket med norsk presse da han ble oppmerksom på at Fourcade gikk i mål med 31,3 sekunders ledelse til amerikanske Tim Burke, som hadde skutt fullt. Seinere gikk hjemmehelten Fredrik Lindström inn til andreplass.

- 31 sekunder? Fy faen i helvete, sa en sjokkert Bjørndalen, før han la til:

- Fourcade er i en egen klasse akkurat nå.

- Synd Ole Einar Bjørndalen var hakket mer forsiktig da han skulle snakke om sin egen prestasjon.

- I stående var det ikke mye vind, men det tok litt i kroppen. Jeg fighta, men det ble to bom. Jeg kunne liksågodt fått fullt, for det er lite som skal til her. Det er synd, sier han.

Legenden varslet samtidig at han ser for seg å samarbeide med Emil Hegle Svendsen på morgendagens jaktstart. Trønderen går ut 59,1 sekunder bak Fourcade og to sekunder før Bjørndalen.

- Jeg gleder meg til i morgen. Det er bare å angripe. Det blir bra å gå med Emil som ligger rett før meg. Vi skal jobbe sammen, og så jeg håper en av oss får det til. Hvis vi er i nærheten av hverandre, bytter vi på å dra i det terrenget vi er best på, sier han.

Skuffa Svendsen Fjorårets VM-konge Svendsen, var heller ikke spesielt høy i hatten etter dagens løp.

- Jeg kjente på andrerunden at jeg ikke hadde dagen i sporet, så det var bare å cruise inn. Det var ikke noe futt. På stå fikk jeg ikke til det jeg har gjort på trening, og da får man juling, sier han.

RÅ: Martin Fourcade knuste all motstand i Östersund i ettermiddag. Foto: AP / TT / Pontus Lundahl / NTB Scanpix
RÅ: Martin Fourcade knuste all motstand i Östersund i ettermiddag. Foto: AP / TT / Pontus Lundahl / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har lyst til å få orden på disse greiene her, det er ikke sånn jeg har lyst til å framstå. Jeg må jobbe litt hardere. Det er litt oppstartsvansker. Når ting ikke fungerer er det bare å jobbe litt bedre med hvert skudd. Det er dritkjipt å bruke masse energi på å gå dårlige løp, det skal jeg bare innrømme. Men det er lenge igjen til hovedmålet for sesongen. Det er bare å krumme nakken, legger han til.

Tarjei Bø kalte sin egen innsats i ettermiddag for «krampaktig». Stryningen innrømmer også at det er et stykke opp til Martin Fourcade akkurat nå.

- Han franskmannen knuser oss. Det har løsna skikkelig for ham. Han gikk jo ikke så fort på Sjusjøen, men han er en knallhard type. Han er en god konkurransemann, sier han.

Fourcade med nytt opplegg Nettopp Fourcade er selvfølgelig fornøyd etter to seirer av to mulige, men ble litt irritert da han på pressekonferansen etter løpet ble spurt om han er for tidlig i form med tanke på OL i februar.

- Det er et typisk journalistspørsmål. Jeg vant åpningen for to år siden også, og da ble jeg verdensmester noen måneder seinere. Jeg håper å være god nok form til å skyte fullt og vinne framover, sier vinneren, og legger til:

- Jeg justerer litt på opplegget fra i fjor. Jeg vil stå over noen løp, men jeg vet ikke hvilke ennå. Det eneste som teller er å være best mulig forberedt til OL.

• Både jentene og gutta skal etter planen gå jaktstart i Östersund i morgen, men begge løpene står i fare for å bli avlyst på grunn av sterk vind.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media