Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen tror på flere tøffe kamper mot Emil

- Dette er sånn det skal være.

DREIT I Å DRA: Ole Einar Bjørndalen lot Emil Hegle Svendsen gå først i løypa gjennom mesteparten av jaktstarten på søndag. Etterpå var den unge trønderen frustrert, og sa det rett ut på TV. Foto: Ints Kalnins, Reuters/Scanpix
DREIT I Å DRA: Ole Einar Bjørndalen lot Emil Hegle Svendsen gå først i løypa gjennom mesteparten av jaktstarten på søndag. Etterpå var den unge trønderen frustrert, og sa det rett ut på TV. Foto: Ints Kalnins, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen sier han mener den tøffe rivaliseringen med Emil Hegle Svendsen bare er bra.

- Vi to kan lære mye av hverandre. Vi pusher hverandre hele tiden, så jeg tror at dette er sunt, sier han til NRK.

Det var etter søndagens jaktstart i Östersund at Hegle Svendsen, som tapte den spennende duellen på siste skyting, beskyldte Bjørndalen for å være «feig» fordi han ikke tok sin del av drajobben ute i løypa.

Seinere samme dag hadde de et møte med lagledelsen der de skværet opp, og i går beklaget Hegle Svendsen oppførselen sin.

Men Bjørndalen synes slett ikke det er så problematisk, later det til.

- Dette er sånn det skal være, og jeg tror vi kommer til å ha mange dueller fremover, også. Jeg tror ikke dette blir den siste. Når vi går renn, så blir det varmt i toppen. Av og til så vil det komme noen reaksjoner, det er naturlig av en idrettsutøver. Ellers er det vanskelig å prestere på topp. Vi er avhengig av hverandre og har vanvittig «guts» i laget.

I går kom skiskytternes tidligere lagkamerat Halvard Hanevold med en liknende vurdering.

- På et visst nivå er det veldig sunt med litt temperatur. I skiskyting har det vært veldig diplomatisk. Jeg tror ikke man taper på mer temperatur, sa Hanevold til Dagbladet.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!