Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen tviler på at seier nummer 100 kommer i vinter

- Men kanskje i løpet av to år, sier han etter seier nummer 90.

FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen mente han manglet litt futt i beina på det tunge føret i Østerrike.Foto: SCANPIX/ AFP  PHOTO/Wildbild
FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen mente han manglet litt futt i beina på det tunge føret i Østerrike.Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/Wildbild Vis mer

||| (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen gikk rett i tet på sitt tidlige startnummer på sprinten i Hochfilzen i Østerrike i dag.

Det holdt hele veien inn, og 35-åringen sikrer seg verdenscupseier nummer 90.

Skulle Bjørndalen prestere å tangere toppåret 2005 med 12 individuelle verdenscupseirer, vil han kunne smykke seg med et  tresifret antall triumfer i verdenscupen i skiskyting. Men på tross av to av tre mulige topplasseringer så langt denne sesongen, er han skeptisk til om drømmegrensa brytes allerede i vinter.

- Det er et helvete hver gang å vinne renn. At jeg runder 100 denne sesongen, tviler jeg på. Men kanskje i løpet av to år, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB

Med fullt hus på både liggende og stående skyting var det ingen som kunne matche veteranen da han gikk inn i mål med startnummer 24.

Fikk ikke noe gratis Bjørndalene var ikke raskest ut fra første skyting. Der ble han slått av blant andre Maxim Tsjoudov og Simon Eder. Men begge pådro seg strafferunder på andre skyting og måtte gi tapt.

Russiske Nikolaj Kruglov var nærmest, han tok andreplassen 6,7 sekunder bak nordmannen. Landsmannen Jevgenij Ustyugov tok tredjeplassen, 3,4 bak Kruglov igjen.

Mens han ventet i mål var Bjørndalen mest av alt fornøyd med feilfri skyting, som egentlig ikke var så feilfri.

- Skuddene gikk ikke helt som jeg hadde tenkt, men jeg traff likevel, sier Bjørndalen til NRK og klager over tungt føre i snødrevet.

- Jeg fikk ikke noe gratis, det var ikke noe futt i dag.

Rask Berger slurvet Lars Berger gikk to strafferunder, og havnet 17,5 sek. bak Bjørndalen med dagens raskeste langrennstid. Det holdt til en femteplass.

- Jeg slurvet på ligg, men klarte å ta meg sammen på andre skyting. Jeg visste jeg hadde god fart, sier Berger til NRK.

Emil Hegle Svendsen bommet én gang på første skyting, men gjorde opp for seg med en feilfri liggende serie.  Halvard Hanevold måtte også ut i en strafferunde, men det holdt til en åttendeplass - én foran Svendsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media