Bjørndalen usikker på formen

- Mistet ti prosent av utholdenheten, tror han.

Til uka begynner verdenscupen i Östersund. Ole Einar Bjørndalen står på startstreken.

- Så sant jeg ikke får noe tilbakeslag de neste dagene, har jeg bestemt meg for å gå. Planen er å reise opp til Sverige søndag, sier skiskytteren.

Mistet 14 dager

Bjørndalen ble i likhet med de fleste langrennsløperne magesjuke i Val Senales tidligere i høst. Ole Einar fikk det hardest av alle, og fikk ikke trent skikkelig på to uker. Slikt gjør selv den mest drevne mester usikker.

Jeg regner med at jeg mistet ti prosent av utholdenheten min på grunn av sjukdommen. Det går fort nedover når en ikke trener, sier han.

Nå er utholdende styrke noe som relativt fort kan bygges opp igjen, men Bjørndalen har hatt lite tid. Den lille tida han har hatt, har han brukt hjemme i Obertillach, hvor snøen er kommet.

- Jeg har bare fått trent en fem-seks økter. Bare en av dem skikkelig hard. Ellers har det gått på å bygge opp igjen utholdenheten. Jeg har en stor jobb å gjøre der, sier han.

Ingen VM-fare

Bjørndalen usikker på formen

For topptrente utøvere som skal prestere i månedsvis er sjukdom i oppkjøringen et av de største marerittene. Ole Einar er intet unntak. Selv en mester av hans dimensjoner blir usikker når planene må forandres. Derfor vet han ikke helt hvordan han legger opp fortsettelsen.

- Fungerer det bra i Östersund går jeg nok alle løpene der og beveger meg tilbake til plan A igjen ganske raskt. Men jeg må kjenne på kroppen hvordan ting fungerer.

- Uansett skulle ikke dette ha noe å si for formen til VM i Korea i februar, så sant det ikke skulle komme nye avbrekk, sier Bjørndalen.

MER AV DETTE? Slik er det norske skiskytterfans håper å se Ole Einar Bjørndalen også denne sesongen, men utøveren sjøl er usikker på formen etter sjukdomsavbrekket. Sesongåpningen finner sted i Östersund, Sverige, til uka. Foto: ARNT E. FOLVIK/SCANPIX
MER AV DETTE? Slik er det norske skiskytterfans håper å se Ole Einar Bjørndalen også denne sesongen, men utøveren sjøl er usikker på formen etter sjukdomsavbrekket. Sesongåpningen finner sted i Östersund, Sverige, til uka. Foto: ARNT E. FOLVIK/SCANPIX Vis mer