Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen vant, Berger på tredje

60. seier for Ole Einar, og nye poeng mot Poiree.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stor dramatikk i finske Kontolahti i dag. Ole Einar Bjørndalen, som skuffet stort på torsdagens sprint, startet 48 sekunder bak svenske Carl Johan Bergman.

Det var lite ved Ole Einar som minnet om torsdagens utgave.

Allerede etter 1,7 kilometer hadde hurtigtoget spist inn 21 sekunder på teten, og ved første skyting var Bjørndalen nesten i kontakt med teten.

Selv med en hårfin bom var det lite konkurrentene kunne stille opp med mot Ole Einars langrennsform.

Berger fant storformen

Og bak lurte Lars Berger med rekordski og rekordform. Det hjalp ikke at unggutten samlet på strafferunder, for toppformen var inne. Hadde det bare ikke være for Raphael Poiree og Ole Einar.

Bjørndalen var 41 sekunder bak etter første skyting, men spiste stadig sekunder. Etter andre skyting, som forøvrig var prikkfri, var han 14,8 sekunder bak lederen. Da hadde Bergman skutt seg bort, og polske Tomasz Sikora var ny leder.

Uten at Bjørndalen lot seg merke nevneverdig av det.

MÅ JAGE: Ole Einar Bjørndalen starter 48 sekunder bak Carl Johan Bergman. Foto: Scanpix
MÅ JAGE: Ole Einar Bjørndalen starter 48 sekunder bak Carl Johan Bergman. Foto: Scanpix Vis mer

Stor dramatikk

Han hentet inn Sikora til neste skyting, og der skjøt polakken seg vekk. Ole Einar fikk en bom, men rakk akkurat ut til å følge Rotsjkov som ble distansert til gangs på neste sløyfe.

Inn til fjerde runde hadde Ole Einar 23 sekunder ned til forfølgerne, og da bare Raphael Poiree skjøt feilfritt ble det snart klart at det var de to seieren skulle stå mellom.

Bjørndalen fikk nemlig en runde på siste skyting.

Gjorde ingen feil

Og sprintnedturen fra OL var glemt, denne gangen gjorde Ole Einar ingen feil mot mål. Poiree måtte slippe nordmannen før oppløpet, og seier nummer 60 var et faktum.

Bak fikk Lars Berger små problemer med Rotsjkov på sistesløyfa, han fikk stort sett gå i ensom majestet inn til tredjeplass.

Halvard Hanevold lå lenge an til en plassering i toppen, men bommet to ganger på fjerde skyting, og endte på en ellevte plass.

Aleksander Os ble nummer 15, Frode Andresen nummer 24 og Stian Eckhoff nummer 30.

Våre to yngste deltakere, Arnstein Mykland og Emil Hegle Svendsen endte på henholdsvis 39. og 47. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!