Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen vant for 80. gang

Slo tilbake på fellesstarten.

Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten i Anterselva søndag. Seieren var hans 80. i verdenscupen. Svenske Björn Ferry ble nummer to.

Bjørndalen har vunnet 79 verdenscupseirer i skiskyting og én i langrenn.

Nå mangler han bare seks seirer på å tangere Ingemar Stenmarks rekord på 86, men Ole Einar Bjørndalen er ydmyk og sier det ikke er noen selvfølge at han skal slå Stenmarks rekord og overta rollen som den mestvinnende i verdenscupen med ski på beina.

- Seirer er ikke noe som kommer av seg selv. Slik det er i dag, så er det vanvittig tøft å vinne i verdenscupen. Alt må klaffe 100 prosent. Det gjelder ikke å gjøre noen feil, man må ha så gode ski som mulig, og det må klaffe perfekt på standplass, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB etter å ha knust konkurrentene på den 15 kilometer lange fellesstarten.

- Det er virkelig små marginer som avgjør om det skal bli seier eller ikke,

- Ekstra kult

Bjørndalen var i teten så å si hele tiden. En bom på den første liggendeskytingen ødela litt, men han brukte kort tid til å ta igjen de 17-18 sekundene han tapte på bommen.

- Det var viktig å få til et godt løp på denne fellesstarten. Alt fungerte perfekt, både på standplass og i sporet hvor jeg hadde gode ski, sa Bjørndalen til NTB.

FOR 80. GANG: Få idrettsutøvere er mer seiersvant enn Ole Einar Bjørndalen. I dag var han igjen bestemann, i Anterselva. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
FOR 80. GANG: Få idrettsutøvere er mer seiersvant enn Ole Einar Bjørndalen. I dag var han igjen bestemann, i Anterselva. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Lørdag ble det bare sjuendeplass for Simostranda-ekspressen på jaktstarten. Den skuffelsen ristet Bjørndalen raskt av seg.

- Jeg hadde en veldig dårlig jaktstart lørdag, og da var det ekstra kult å få et perfekt løp i dag, sa Bjørndalen etter søndagens triumf.

Favorittplass

Bjørndalen la ikke skjul på at Anterselva er litt av en favorittplass for ham, både når det gjelder konkurranser og trening.

- Her vant jeg min aller første seier i verdenscupen. Nå har jeg jammen rundet 80 seirer her også. Det er klart det gjør det litt ekstra morsomt å vinne i og med at det er et slags jubileum, et rundt tall. Det kan bli en stund til neste gang jeg klarer det, sa Bjørndalen til NTB.

Han har stor respekt for Ingemar Stenmarks fantastiske prestasjoner og seiersrekke i verdenscupen i alpint, men Bjørndalen, den største skiskytterkongen gjennom tidende, har selv aldri møtt Stenmark.

- Han har jeg bare sett på fjernsyn, men det var fantastisk det han fikk til, sa Ole Einar Bjørndalen på pressekonferansen i Anterselva.

Ferry fulgte opp

image: Bjørndalen vant for 80. gang

Björn Ferry, som vant jaktstarten lørdag, fulgte opp med en kjempeflott 2.-plass søndag. Han var 20,5 sekunder bak Bjørndalen i mål. Tredjeplassen gikk til tyske Michael Greis, snaue seks sekunder bak Ferry igjen.

Emil Hegle Svendsen ble nest beste norske på niendeplass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media