Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bjørndalen vant thriller-avslutning

Avgjort på målfoto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagens verdenscupjaktstart i Pokljuka, Slovenia, ble en svært spennende affære.

Ole Einar Bjørndalen ledet med 12,3 sekunder på Raphael Poirèe etter sprinten, og han ledet fortsatt inn mot den første skytinga. Men her skjøt nordmannen én bom.

Dermed lå alt til rette for en ny thrillerduell mellom de to skiskytterkanonene.

Side ved side

Til den andre skytinga kom de to inn side ved side. De gikk også ut omtrent samtidig etter at begge hadde skutt alle fem blinkene rett ned.

Duoen holdt følge i sporet, og på den tredje skytinga, den første av de stående, gjentok historien seg - de to lederne presterte akkurat like godt, med én bom hver.

Samtidig blandet svenske Carl Johan Bergmann seg inn etter nok en prikkfri serie fra hans side. Med andre ord ble det plutselig tre løpere som kunne kjempe om seieren.

Spurtoppgjør

Inn mot den fjerde skytinga opparbeidet Bjørndalen seg 24 sekunders ledelse, og sånn var situasjonen foran siste standplass-stopp, som så ut til å bli avgjørende.

Men avgjørelsen lot vente på seg:

Bjørndalen skjøt én bom, mens begge de to argeste konkurrentene skjøt feilfritt. Trioen gikk dermed helt samlet ut foran den siste biten inn mot mål, og det endte som det måtte: med spurtoppgjør.

Målfoto

Bjørndalen, som tidligere har slitt med avslutningen på langrennet, imponerte stort på oppløpet og gikk over målstreken omtrent samtidig som Poirèe.

Så tett var det faktisk, at vinneren må plukkes ut på målfoto. Det viste at Bjørndalen vant, med 0,1 sekund.

Carl Johan Bergmann hang også godt med i spurten, men endte ett sekund etter Bjørndalen og Poirèe.

Frode Andresen tok fjerdeplassen, 1.21,8 minutt etter landsmannen Bjørndalen. Halvard Hanevold og Lars Berger ble henholdsvis nummer 10 og 18.

NY DUELL: Ole Einar Bjørndalen og Raphael Poiree (t.h.).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!