Bjørndalen vant VM-sprinten

Tross én bom på stående.

(Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen vant sin sjette individuelle VM-tittel under dagens sprint i Anterselva.

- Jeg jobba veldig hardt med meg sjøl. Det var fryktelig tungt å gå, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK etter turen på det han omtaler som «mjølsnø».

- Jeg hadde veldig bra ski i skyggen, sier Bjørndalen. 

Han lurte imidlertid på om han burde valgt et skipar med grovere struktur enn gullskiene. Men så holdt det altså likevel. Kanskje fordi han hadde funnet roen allerede før start.

- Jeg var veldig rolig og hadde lite spenning før start, sier gullgrossisten.

Én bom på stående

Bjørndalen skjøt feilfritt på første skyting på VMs åpningsdistanse.

På stående skjøt han en meget rask serie, men bommet det siste skuddet. Likevel gikk han ut i ledelsen.

Tsjekkiske Michal Slesingr gikk ut bare 6,4 sekunder bak Bjørndalen etter stående skyting. Han gikk en sterk siste sløyfe, men endte til slutt 4,8 sekunder bak Bjørndalen i mål, og tok en overraskende sølvmedalje.

NYTT GULL: Ole Einar Bjørndalen var nok en gang best da det gjaldt. Her i målområdet mens han venter på bekreftelsen av at han tok gull på dagens VM-sprint i Anterselva. Foto: Scanpix
NYTT GULL: Ole Einar Bjørndalen var nok en gang best da det gjaldt. Her i målområdet mens han venter på bekreftelsen av at han tok gull på dagens VM-sprint i Anterselva. Foto: Scanpix Vis mer

Ukraineren Andrej Deryzemlja ble nummer tre, 25,8 sekunder bak Bjørndalen.

Russiske Maksim Tsjoudov lå på andreplass etter liggende skyting, og gikk inn noen småsekunder på Bjørndalen mot stående skyting. Men farten gikk ut over roen på standplass.

Før stående skyting sto russeren et halvt minutt og siktet, og skjøt deretter to bom. Dermed var løpet ødelagt, og han gikk ut på 13. plass.

Godt utgangspunkt

Emil Hegle Svendsen bommet ett skudd på hver skyting, og ligger an til en brukbar sluttposisjon.

Han sier til NRK at han åpnet litt hardt, og jobbet tungt hele veien.

- Det er en jobbeløype og høyden spiller inn, så du går nesten med makspuls hele tida. Det er veldig hardt.

Han var ikke helt fornøyd med å skyte to bom, men ser likevel at han har et godt utgangspunkt foran jaktstarten i morgen. 

Bjørndalen vant VM-sprinten

- Det er veldig bra. Det er jevnt og det blir mange rare utslag i høyden, så her er det muligheter, sier Hegle Svendsen.

- Veldig skuffende

Halvard Hanevold skjøt tre bom på liggende, og var dermed ute av tetkampen. Han skjøt imidlertid en rask og feilfri stående skyting, og bedret dermed sjansene sine foran jaktstartens andre del i morgen.

Etterpå var han skuffet over liggendeserien sin.

- Det var veldig skuffende. Jeg følte jeg hadde gode avtrekk og gjorde det jeg skulle, sier Hanevold til NRK.

Lars Berger lå godt an etter én bom på liggende skyting, men skjøt seg også ut av alle muligheter for en god plassering med tre bom på stående.