Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Einar Bjørndalen etter karrieren:

Bjørndalen vil ikke bli trener

- Du ser ikke det store bildet.

VENTER: Ole Einar Bjørndalen (44) hopper trolig ikke rett inn i en trenerjobb når han gir seg som skiskytter. Tilbud er det ikke få av for veteranen.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VENTER: Ole Einar Bjørndalen (44) hopper trolig ikke rett inn i en trenerjobb når han gir seg som skiskytter. Tilbud er det ikke få av for veteranen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Einar Bjørndalen (44) hopper trolig ikke rett inn i en trenerjobb når han gir seg som skiskytter. Tilbud er det ikke få av for veteranen.

Han gikk et renn i Holmenkollen forrige uke og avslutter verdenscupen i Tjumen (Russland) i dagene som kommer.

– Jeg har fått en del tilbud de siste årene, men det har vært litt mer nå. Det er jo naturlig når man begynner å bli litt eldre og har litt erfaring, sier Bjørndalen til NTB.

– Blir du trener?

– Jeg vet ikke. A bli trener direkte etter en karriere (som løper) … Så tror jeg at det ikke er helt optimalt fordi man er litt inhabil. Du ser ikke det store bildet. Det er veldig mange veier til å nå målet. Du bør nok få litt avstand til det, for å bli en god trener.

Bjørndalen sier han «må ta en beslutning i løpet av et par måneder» når det gjelder karrieren som aktiv.

Det har vært krevende måneder som skiskytter, ektemann og pappa.

– Når ting går på skinner, så går det veldig bra. Det gjorde det i mai, juni og halve juli. Når det begynte å knote seg til, så blir små problemer store. Jeg hadde lagt en plan, og den mislyktes jeg med, sier Bjørndalen.

Fredag lanserte avgående IBU-president Anders Besseberg Bjørndalen som en mulig etterfølger i vervet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!