VISER MUSKLER: Ole Einar Bjørndalen lignet endelig på seg selv da han vekslet som førstemann på dagens stafett. Dessverre for Norge holdt ikke lagkameratene hans samme nivå. 
Foto:Erik Berglund
VISER MUSKLER: Ole Einar Bjørndalen lignet endelig på seg selv da han vekslet som førstemann på dagens stafett. Dessverre for Norge holdt ikke lagkameratene hans samme nivå. Foto:Erik BerglundVis mer

Bjørndalen viste endelig storform

Men Lars Berger fikk fem strafferunder på stafetten.

Den norske kvartetten Ole Einar Bjørndalen, Lars Helge Birkeland, Lars Berger og Tarjei Bø endte helt nede på en 11.-plass på søndagens skiskytterstafett.

Frankrike vant stafetten, foran Tyskland og Østerrike. Den norske ankermannen Tarjei Bø kom i mål 2,54 minutter bak Frankrike.

Det var på standplass alt ble ødelagt for det norske laget. På 3. etappe pådro Lars Berger seg hele fem strafferunder (én på liggende og fire på stående skyting)..

Ole Einar Bjørndalen gikk ut på førsteetappen på søndagens 4 x 7,5 km stafett, og vekslet i ledelse etter superform i sporet og brukbar skyting. Og det var nettopp Bjørndalens sterke innsats i sporet som ga bud om at helgens svake resultater for de norske skiskyttergutta kan være forbigående.

- Jeg føler meg i bedre form for hver dag som går. I dag hadde jeg bestemt meg for å være aggressiv på sisterunden og lyktes med det, sa Simostranda-løperen til NRK etter løpet.

Bjørndalen måtte bruke tre ekstraskudd på sin etappe, men i sporet var han uimotståelig.

- Jeg hadde gode ski, sa han beskjedent.

På 2. etappen gjorde Lars Helge Birkeland et brukbart løp og vekslet på 5.-plass, 35,9 sekunder bak Tyskland som var i ledelsen. Etter Bergers løp på 3. etappe var hele løpet ødelagt for den norske kvartetten. Lesja-løperen traff bare fem blinker på 16 skudd og måtte ut i strafferunden fem ganger.

Da ankermannen Tarjei Bø fikk klappet før siste etappe var Norge på 13.-plass, over tre minutter bak Frankrike som var gått opp i ledelsen. Bø avsluttet ved å gå Norge opp to plasser, til 11.-plass.

Bø hadde lite eller ingenting å gå for på sin etappe.

(NTB)